Kimler geldi, kimler geçti!

Efsane 10 numaranın yerine her yıl yeni yıldızı kadrosuna katan Galatasaray'da hiçbir futbolcu onun performansının yakınından geçmedi.

Galatasaray'da forma giydiği 5 sezonda sarı- kırmızılı camiayı teknik direktör Fatih Terim yönetimindeki takım arkadaşlarıyla beraber sürekli olarak güldüren Gheorghe Hagi, son sezonunda vatandaşı Lucescu ile çalıştı ve 2001 yılında 36 yaşında futbolu bıraktı. Efsane 10 numaranın yerine her yıl yeni yıldızı kadrosuna katan Galatasaray'da hiçbir futbolcu onun performansının yakınından geçmedi. İşte 2000'li yıllarda Galatasaray'dan yolu geçen "10 numaralar":

Sergen Yalçın: Terim döneminde de yarım sezon G.Saray forması giyen Beşiktaş'ın unutulmaz 10 numarası, Lucescu yönetiminde kazanılan şampiyonluğa katkı sağlamış ancak sezonun ikinci yarısında diz bağı kopunca formasından uzak kalmıştı.

Felipe: İkinci Terim döneminin en flaş transferi olan Brezilyalı, müthiş tekniği ve çalım yeteneğiyle tribünleri ayağa kaldırmış ancak teknik kadroyla "koşmadığı" gerekçesiyle sorun yaşamıştı. Yarım sezon bile sarı-kırmızılı takımda barınamayan Felipe, ülkesine kaçmıştı.

Revivo: Terim döneminde sezon ortasında F.Bahçe'den ayrılarak G.Saray'a imza atan Revivo, çıktığı ilk maçta Bursaspor'a hattrick yaptı. Kalan 15 haftada tek bir gol bile atamayan İsrailli 10 numara, yeni sezon hazırlık kampında iyi bir görüntü çizmesine rağmen Terim tarafından gözden çıkartılmıştı.

Hakan Yakın: Galatasaray'ın 100. yılında devre arasında Hagi yönetimindeki kadroya takviye olarak alınan Türk asıllı İsviçreli yıldız Hakan Yakın'ın, Rumen teknik adamla yıldızı barışmadı. Sadece bir resmi maçta şans bulan Hakan Yakın, Galatasaray'dan ayrıldıktan sonra Young Boys formasıyla harikalar yarattı.

Sasa İliç:
Gerets döneminde G.Saray'a gelen Partizan taraftarının sevgilisi Sırp yıldız, sarı-kırmızılı takımın 2006 yılında Fenerbahçe'nin önünde bitirdiği efsane sezonda kazanılan şampiyonlukta büyük katkı sahibi oldu. Son 9 yılda gelen 10 numaralar arasında en verimli isim olan İliç ile de yollar 2007 yazında anlaşılmaz bir sebeple ayrıldı.

Lincoln:
Atatürk Havalimanı'na ayak bastığında binlerce Galatasaray taraftarının karşıladığı Lincoln, sezona hızlı başladı ancak Hakan Şükür ile birlikte Feldkamp tarafından kadro dışı bırakıldığı Beşiktaş derbisinden sonra düşüşe geçti. Sakatlıkla boğuşan Brezilyalı 10 numara, o sezon Cevat Güler ile kazanılan şampiyonluğa pek fazla katkıda bulunamadı. İkinci sezonunda Skibbe ile yeniden doğan Lincoln, ligin ilk yarısında şov yapsa da belalısı Feldkamp'ın takıma teknik danışman olarak dönmesi ve Skibbe'nin yerine gelen Bülent Korkmaz tarafından kara listeye alınması üzerine Galatasaray'dan adeta kaçarcasına ayrıldı.

Elano: Lincoln'ün yerine gelen bir başka Brezilyalı oyun kurucu, Rijkaard'ın bu görevi Arda'ya vermesi sonrasında küstü. Sambacı takımdan ayrılmak istiyor.
Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları