Yazı, turayı doğru tahmin eder!
Şampiyonlar Ligi'nde 50'den fazla sahada bulunan bu tecrübe, aktif futbol yaşantısını sürdüren Avrupa'daki 5 defans oyuncusundan biri.  
Webaslan.com
Yazı, turayı doğru tahmin eder!

Futbol, içinde yığınla değişken barındıran ve bilinmezlerle dolu bir oyun. Bazen rüzgarın şiddeti bile oyunun skorunu etkileyebiliyor. Direğin iç kısmına çarpan topun nazlı yanağı kupaları götürüp, kupaları getirebiliyor.

Bu oyunun dilinin ortak olması da ayrı bir zerafettir. Futbol, ortak dildir tüm dünyada. Kaliteli oyuncular da, ancak kaliteli oyuncularla anlaşır. Bunun için çenenin değil ayakların konuşması yeterlidir.

Ujfalusi'nin sakatlığı dengeleri bir anda alt üst etti. Galatasaray'ın transfer politikasında bambaşka bir rota belirlendi. Stoper için bir çok aday vardı. Kjaer, Rolando, Chivu, Toure ve Carvalho gibi isimler öne sürüldü, Cris geldi. Zaman çok dardı, inanılmaz bir telefon trafiği ile Cris geldi.

Peki 35 yaşındaki Cris takıma ne kadar katkı sağlar? Yaklaşan Şampiyonlar Ligi sınavları öncesi uyum süreci ne kadar çabuk aşılır?

Cris'in adı futbolseverlere hiç de yabancı değil. Avrupa futbolunun önde gelen savunmacılarından biriydi uzun dönem. Türk basınında adı sıkça Galatasaray ve Fenerbahçe ile anıldı. Onu transfer etmek bir türlü nasip olmadı. Lyon efsanesinin mimarı Jean-Michel Aulas, Cris'i en olgun zamanında bırakmak istemedi haliyle. Çünkü Cris yalnızca bir savunmacı değil, bir lider; kaptan ve rakip kalede zaman zaman gol arayan bir Brezilyalı.

Cris'in hava toplarındaki hakimiyeti, hırslı yapısı ve liderlik özelliği Galatasaray için gayet uygun. Ancak herkesi düşündüren tarafı Cris'İn nüfus kağıdındaki 1977 kısmı. Bundan 2 yıl öncesine kadar Cris'in yılda oynadığı maç sayısı 40'larda dolaşırken, son 2 sezonda bunun 20-30 arasına indiğini görüyoruz. Lyon'un kendisine bu denli hizmet etmiş bir ismi acilen elinden bırakması da düşündürücü.

Bireysel hata yapma ihtimali her ne kadar yüksek de olsa, takımda Melo ve Taffarel'in bulunması Cris adına sevindiren taraf. Melo ile daha önce Cruzeiro'da birikte forma giymesi ve ülkesinde her anlamda efsane olan Taffarel'in varlğı Cris'in en azından ilk günler sıkıntı çekmesini engelleyecektir.

Spor Toto Süper Lig'in sert tarzı ve oyun kalitesini kolaylıkla kaldırabilir Cris. Çünkü sınırlarımız içinde mücadeleye dayalı ve genelde düşük tempolu karşılaşmalara şahitlik ediyoruz. Ancak Avrupa arenasında o yüzlerce akını tek başına kesen ayakları artık eski gücünde olur mu onu maçlarda göreceğiz.

Şampiyonlar Ligi'nde 50'den fazla sahada bulunan bu tecrübe, aktif futbol yaşantısını sürdüren Avrupa'daki 5 defans oyuncusundan biri. Allianz Arena, Bernabeu, Anfield Road, Nou Camp, Old Trafford, Giuseppe Meazza gibi stadyumlarda yazı mı tura mı geleceğini paranın havada olduğu sırada tahmin etmeye çalışan bir kaptan. Geçmişine baktığımızda gerçek bir başarı hikayesi. Fakat futbolda dünün olmadığı gerçeğini de hesaba katmak gerekiyor.

Cris'in İstanbul'daki performansının geçmişi kadar parlak olacağını düşünmüyorum. Ancak tecrübesiyle Galatasaray'ın yükselen grafiğinde kendine doğru bir konumlandırma yapıp yaşıyla dalga geçen aklı evvellere çok iyi bir ders vereceği kanaatindeyim. Ondan ne bir Popescu olmasını bekleyin, ne de Van Gobbel.



Webaslan mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın
Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
En çok okunan haberler