Aslantepe baharı
Terim'in tercihleri Manchester United önünde olduğu gibi bu maçta da doğru karşılık verdi. Sercan, Riera, Cris, Yekta ve Emre Çolak gibi isimler kendilerini hazır tutmak zorunda...  
Webaslan.com
Aslantepe baharı
EVREN GÖZ YAZIYOR...
evrengoz@yirmidort.tv

Galatasaray, Akhisar Belediyespor maçına önemli bir taraftar desteği ile çıktı. Manchester United maçında ortaya konan performans, futbolseverleri tribüne çekmeyi başardı. Bu noktada kombine biletlerin satışının da büyük etkisi var kuşkusuz. Galatasaray taraftarı, her ne kadar ulaşım konusunda sıkıntılar da yaşansa bu takımı izlemek için türlü zorluklara katlanıyor.

Basın mensupları olarak hala bize ayrılan tribünde mini ekranların olmaması, Neil Armstrong'un bile artık yer almadığı dünyamızda sadece bir teknolojik eksiklik olarak açıklanamaz. Şampiyonlar Ligi maçları yaklaşıyor ve Portekiz'den, Romanya'dan, İngiltere'den gelecek basın mensuplarının bu konu hakkındaki fikirlerini açıkçası merak ediyorum. Muhteşem bir stat yapılıyor ancak çevre düzenlemesi, bağlantı yolları ve basın tribünündeki çağdışı görüntü sorunu devam ediyor.

Maça gelecek olursak, sarı kırmızılılar belki de tarihinde ilk kez sahaya savunmada 4 yabancı ile çıktı. Muslera'yı da sayarsak bu sayı 5'e yükseliyor. Yabancı sınırlamasının önümüzdeki yıl düşeceğini hesaba katarsak, Galatasaray'ın yerli savunmacılara ağırlık vermesi gerekecek. En azından alternatif isimleri bu oyunculardan oluşturmak lazım. Hakan Balta'nın yedeği olarak düşünülen ve sol bek olmayan Riera'nın yıllık ücretini düşündükçe, takımdaki en büyük aksiliğin o bölgede olduğunu söylemeliyiz. Burak Yılmaz, bu takımın golcüsü olduğunu ispatlamaya devam ediyor. Sercan'ın hala o kadar büyük eksikleri var ki, bunları Galatasaray formasıyla gidereceğine dair şüphelerim var.

Akhisar karşısında gerideki 5 yabancıya pek iş düşmedi. Orta sahadaki kaliteli ayaklar maçı getirdi. Terim'in tercihleri Manchester United önünde olduğu gibi bu maçta da doğru karşılık verdi. Sercan, Riera, Cris, Yekta ve Emre Çolak gibi isimler kendilerini hazır tutmak zorunda. Futbolda bazen her şey güzel giderken rüzgar tersine dönebiliyor. Kilit oyuncuların yokluğunda alternatif isimler formanın hakkını vermeli. Çünkü Galatasaray formasını taşımak, milyonların desteklediği bir topluluğun bireyi olmaktır. Siz, birey olarak büyük bir sorumluluğu da sırtınıza geçirirsiniz. Giydiğiniz formanın tarihi, geçmişi ve bir onuru vardır. Bu yüzden, yedek bile kalsanız kendinizi sürekli hazır tutmanız gerekir. O forma, şöhreti ve ilgiyi de beraberinde getirir. Ancak ruhunuz, egonuz ve karakteriniz bu şöhreti taşıyacak kadar güçlü olmalı. Antrenmanlarda kaslarınızı geliştirebilirsiniz, fakat Florya ve Seyrantepe semtlerinin dışında da Galatasaray'ı temsil edersiniz. Bu yüzden Galatasaray her zaman, formasının kıymetini bilen oyunculardan kurulu olduğu dönemlerde başarıya ulaşmıştır.

Bugünlerde de bir "Aslantepe Baharı" yaşanıyor... Oyuna  giren, çıkan; oynayan, oynamayan Galatasaraylı futbolcular birbirlerini tamamlayacak şekilde hareket ediyorlar. Boş kaleye atılan iki gole dikkatli bakın, bazen gol attırmak; atmaktan daha kıymetlidir. Galatasaray, formasının değerini bilen oyuncu topluluğu ile başarı basamaklarını birer birer çıkmaya devam edecektir.

Webaslan mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın
Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
En çok okunan haberler