Asalet
Bugünlerde Galatasaraylı olmak, en çok özenilen şey. Futbol sahnesinin aktörleri fena halde imaj kaybetti.  
Asalet
evrengoz@yirmidort.tv

Bugünlerde Galatasaraylı olmak, en çok özenilen şey.

Futbol sahnesinin aktörleri fena halde imaj kaybetti. Bu kayıp esnasında yükselen tek marka Galatasaray oldu.

TFF Olağanüstü Genel Kurulu’nda kulübün sergilediği duruş, Ünal Aysal’ın kendinden emin ve bilinçli açıklamaları Galatasaray’ın elini fazlasıyla güçlendirmiştir. Galatasaray, şike sürecini baştan acemice ancak sonraları kendine yakışır gibi yönetti. Bugün ise geldiğimiz noktada camia artık alınacak sonucu bekliyor. Transfere yüklü paralar harcamak doğru değil, takım zaten bu ligi kaldırabilecek durumda. Olası cezaları da düşününce Galatasaray için mutlu son yakın görünüyor.

Türk futboluna ciddi bir yardım gerekiyor. TFF’nin maddi ve manevi çekincelerden ötürü veremediği cezaları başka bir iradenin gelip vermesinin zamanı geldi. Çünkü bu süreç, zan altındaki kulüplerden; oyunun marka değerine, tribünlerdeki kalabalıktan; futbol pastasının içinde alt katmanlarda hayatını kazanan yüz binlerce kişiye etki ediyor. Artık karar vermek lazım...Bunu UEFA da istiyor. Kuşkusuz UEFA, konu içişler olunca müdahil olamaz ancak şike yüzünden tüm Türk takımlara ceza verilirse işte o zaman iflasın ilanıdır bu. Galatasaray’ın sesi de o gün çok gür çıkacaktır.

Ülkedeki bir çok organın olduğu gibi futbolun da dibe vurduğu 80’lerin sonlarına doğru dönemin başbakanı Turgut Özal, futbolu özerk hale getirince bir çok insanı karşısına almıştı. O vakitlerde Özal’ı eleştiren insanlar yıllar sonra bunun ne denli başarılı bir iş olduğunu anladılar. Şimdi ise yeni bir hamle gerekiyor. Yeni bir federasyon ve belki de oyuna yeni bir düzenleme lazım. Çünkü bu sürecin herkese zarar verdiği ortada. Böyle dibe vurulan anlarda sıçrama yapmak için keskin ve kökten çözümler almak zorunludur...Aksi halde futbol, eksilerek devam edecek ömrüne. Bakın tribünlerdeki boşluklar, ligin kalitesizliği ve milli takımın durumu...Bunlar bir sürecin sonucu. Maalesef futbola olan ilgi, tutku ve merak hiç olmadığı kadar azaldı.

Galatasaray ise bu yangın yerinden en iyi şekilde çıkıyor. Play-off öncesi açıklanacak cezalarla birlikte şampiyonluğun son düzlüğüne en önde girecek takımdır Terim’in ekibi. Bu yıl şampiyonluk gerçekten çok önemli. Çünkü Şampiyonlar Ligi’ni TT Arena’ya getirmek önümüzdeki yıllar için yaşanacak serilerin başlangıcı olacaktır. Kulübün kasasına girecek gelir, yıldızları; yıldızlar kalabalıkları, kalabalıklar da yeni yıldızları kazandıracak.

Rakiplerinin içinde bulunduğu zor durumda, başarı hırsından gözü dönmüş şekilde sağa sola haykırmadan, Galatasaray duruşunu dosta düşmana bir kez daha ispatlamanın adı asalettir.

Ve asalet, Galatasaray’ın temelidir.

Webaslan mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın
Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
En çok okunan haberler