Makale Yaz
sneijdergs14
Bu haberi yazdır
Türk Futbolunun Hali
 Eki
20
 2013

yıl 2002 ilk defa Dünya Kupası'na giden bir takım.İlk defa gitmesine rağmen yarı finale kalarak 3. olan bir milli takım.Bu noktalara kolay kolay gelinmiyor.

He bu başarı kısa dönemde hemen ilk senesinde mi gerçekleşti.Tabii ki kocaman bir hayır.Bu milli takım 1996 senelerinden beri omurgasını oluşturuyordu.Yani 2002 kadromuz hem kalite açısından hem de omurgayı oluşturma açısından şimdi ki kadroyla kıyaslanamaz bile.O senelerde öyle oyuncular çıkarmışız ki düşünün bizi 2008 yılına kadar başarıyla taşımış.He tabi şimdi o jenerasyon bitince elde kaliteli oyuncu sayısı azaldı.Ya da omurgayı halen oluşturamadığımız bir milli takımla maçlara çıktık.Bir kere Türkiye'de alt yapı falan diye bir sistem YOK!Halbuki mahalle köşelerinde o kadar iyi oynayan çocuklar var ki ama onlara ne hacet.Torpili olan topa vuramayan adamları bu ülkede futbolcu yapıyorlar arkadaşım.

Yani parası olan düdüğü çalıyor.Düşünün işte TFF'nin başında futbolla alakası olmayan bir iş adamı bulunuyor.Ya adama milli takımın kadrosunu say desen sayamaz.Düşünün yane daha önce başkan olduğu takımın başına binbir türlü çorap ören adamı şimdi TFF başkanı yapıyoruz.Olay bundan ibaret.Ve her zaman bir GALATASARAY İMPARATORU olarak kalbimize gömdüğümüz Fatih TERİM maalesef ki TFF başkanının koltuğunun ömrünü uzatıyor.Onun emrinde çalışıyor.Tabii ki bu sistemsiz,bir türlü 11 i oluşmayan milli takımın başınada Fatih TERİM'İ getiren TFF başkanı yerini sağlamlaştırdığını zannediyor...

TFF'nin başkanının hatalarını burda yazmaya kalksam sayfalar yetmez.Ama ben yine de başlıcalarını ve özelliklede taraftarı olduğum takıma yaptığı düzenbazlığı yazmak istiyorum.

Galatasaray 2011 yılında Ünal AYSAL başkanlığında Fatih TERİM'İ getirerek bence yapabileceği en iyi transferi yapmıştır.Yalnız bu 2-3 senede olanların durumu buralara getirmesi beni hayretler içerisinde bıraktırıyor.

2012 senesinde bu takım şampiyonluğa giderken play-off diye bir sistem çıkartıyorlar.Sırf rakipler ligden düşmesin,şampiyonluk son maça kadar taşınsın diye.Bu sene tabii ki zorluklarla bence 2 kere şampiyon oluyoruz.

Sene 2013'te yine şampiyonluğa giden takıma,yine bir TFF çelmesi..

Meiveles denen adamın 13 maçlık cezası 3 maça iniyor,Emre Şota'ya ana-bacı küfür ederken hiçbir ceza yok,ama niyeyse Engin Baytar'ın cezası 9 maçta kalıyor,Fatih TERİM'İN zaten tribünde yeri her maç hazır.Bir de tahkim diye saçma sapan birşey var sadece adı var.Bizim Melo'muza cezalar Tahkimden onansın,Fener'in cezaları indirilsin birde çoğu oyuncularına da verilmesin.Bu sene çok mu farklı sanki.Adam hala Galatasaray-Beşiktaş maçının skorunu söylemedi.Sanki devlet meselesi.UEFA Fenerbahçe'nin şike yaptığını onadı,ama bizimkiler hala kafası basmadı.Trabzonspor'un kupası halen verilmedi.Fener halen küme düşürülmedi.Beşiktaş'a gözle görünen bir ceza getirilmedi.Aynısı Arena'da olsa Ünal Aysal sürgün edilirdi nerdeyse...

Yalnız kızdığım,üzüldüğüm tarafta Yıldırım DEMİRÖREN'İN oyununa gelmemiz.Adam resmen Ünal Aysal'la,Fatih Terim'i ayırdı.Zaten bu 2 kişide her olayda pireye deve yaptı.Yönetim'in içinden Fatih TERİM'İ istemeyen adamlar var.Ardındanda milli takım vakası.Düşünün adam Türk takımının Avrupada başarılı olmasını istemiyor ya.6+0+4 diye bir sistem çıkardı.Neymiş Türk oyuncuların daha iyi olması içinmiş.Tabii altyapımız yok diyemiyor.

Bu sistemle bu sene Real MADRİD'E 6 yememiz gayet normal.2 aydır forma giymeyen Dany,Riera,Amrabat'ı oynattık ya...

Almanların şu an ilk 11'inde as 2 türk oyuncu var düşünün durumumuz ne hallerde.Sonra da Tunay'ı,Sercan'ı Almanların elinden kaptık diye sevinen bir Türk futbolu var.Sen yetiştiremezsen oyuncu suçu kendinde ara.

Burda kimse Mesut Özil'e,İlkay Gündoğan'a kızmasın.o adamlar daha iyi takımlarda oynamak istiyorlar.Her dünya kupası gruplarında oynamak istiyorlar.İşin özü biz bu kafayla devam edersek futbolu rant elde etme peşinde olan iş adamlarının eline bırakırız.Türk Futboluda bu adamların başkanlığında asla gelişmez.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2018
  2015
  2014
  2013
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...