Makale Yaz
Bu haberi yazdır
Ağır Futbol&Boş Tribünler
 Ara
12
 2012

Bir Türkiye Kupası maceramız daha dün akşam sona erdi.Herkese Geçmiş Olsun diyeyim.Dün akşamki maçta neleri yapamadık ? Biraz değinmek istiyorum.

Öncelikli olarak dün akşamki takım gerçekten çok ağır bir takımdı ve yediğimiz 2 goldede ağır kaldık.Birinde Cris,topa gireyim derken,çok geç kalıp,rakibin ayağına dalıyor.Diğer golde ise,3 kişi topun önünü kapatamıyor,yani gene geç kalıyorlar.

İlk yarıda hiçbir varlık gösteremeyen,doğru dürüst pas yapamayıp,sürekli pas hatası yapan,posizyona giremeyen Galatasaray ikinci yarıya daha istekli ve tempolu başladı,özellikle 65-70. Dakikalarından sonra  net gol posizyonlarıda gelmeye başladık ama şanş yanımızda olmadığı için 2.gol bir türlü gelmedi ve elendik.

İkinci yarıda farklı olan neydi ? Rakip 2.golü attıktan sonra tüm hakları ile kendi cezasahası içine çekildi ve Galatasaray,Cluj maçında olduğu gibi sürekli orta,doldur boşalt yaparak,rakip kaleyi ablukaya aldı.Posizyonlarımızda böyle geldi,karambol ile

OYUN SIKIŞINCA,ÇEK SAĞA YAP ORTA;

Rakibi kendi yarısahasına gömmüşüz,ee gir kanattan içeriye veya ceza sahası çevresinde top çevir ve boşluğu bulduğun an şut çek.Neden sürekli orta ? Belkide 50 küsür ortanın 15-16 tanesi Amrabat’a ait.Amrabat necidir ? ofansif kanat,ee ofansif kanat sadece orta açmamalı,rakip ceza sahası icinede katetmeli,5-6 orta açacağına,1 kere ceza sahası icine dal,belki penaltı olur yahu.

Hamit ile Amrabat’ı geçen seneden farklı olanı yapmaları için aldık.Yani cezasahası içine katetsinler,gizli forvet olsunlar diye.Hamit’in ne yaptıgı belli değil.Amrabat ise çek sağa yap orta,çek sağa yap orta.2.bir çalımı yok,içe katetmesi yok.Bu iki oyuncuyu neden eleştirdim ? Özellikle Amrabat bu maçın hareketlenmesinde başrol oynadı,takımı ateşledi ama Amrabat olsun Hamit olsun,bunlar as oyuncularımız ve yarın fener maçına çıkacaklar.Olurda fener erken bir gol bulur kapanırsa ne olacak ? 50-60  tane ortamı olacak gene ?

Barcelona-Chelsea arasında oynanan, geçen sezonun CL yarı final müsabakasında.Maç 2-1 ve Barca bu skorla eleniyor.Adamlar 45 dakika 1 tane gereksiz orta açmadı,1 tane gereksiz şut çekmedi,sabır ettiler,sürekli ceza yayı üzerinde top çevirdiler,rakibin boşluğunu bulmaya çalıştılar,4-5 posizyon buldular atamadılar ve elendiler.Biz ise çekilen rakiplere karşı deli gibi orta açıyoruz.

GENÇLERİN ÖNÜNÜ KAPATMAYIN;

AĞIR OYUNCULAR;

Amrabat ve Hamit’i fırçaladıktan sonra gelelim yedeklerimize;Sabri-Cris-Çağlar-Ceyhun,çok ağır oyuncular ve bu dakikadan sonra takıma katkı sağlayacak oyuncu değiller.4 tane ağır ve etkisiz oyuncuyu kadroda tutacağıma,4 tane 17-18 yaşındaki genci kadroda tutarım.En azından pişerler.

Elmander-Emre-Engin;Ağır oyuncular ama yukarıdaki 4 isme oranla torpilli oyuncular.Çünkü geçen sezon şampiyonluğun gelmesinde katkıları vardı.Özellikle Elmander geçen sezonun en iyilerindendi ama bu sene yerinden sallanamıyor.Bu oyunculara uyarı gelmesi lazım,ya çok çalışıp,futbollarını hızlandırır ve gereksiz pas hataları yapmaktan vazgeçerler yada sezon sonunda giderler.

Özetle;Çok para harcamamıza rağmen,maalesef yedek kalitemiz kötü.Diğer bir deyişle;Yedeklerimiz çok ağır ve teknik kapasiteleri çok düşük olan oyuncular.

DÜN AKŞAM KÖTÜ OLAN BİRŞEY DAHA VARDI;

MAÇ SEÇEN GALATASARAY TARAFTARI;

40.000 tane Kombine satılmış ve Anadolu maçlarında 25-30.000’e oynadıgımızda yahu millet kombine aldıgı halde maça gitmiyor diyordum.Dün akşam stadın yüzde 90’ının boş olduğunu görünce,yazıklar olsun diyorum.fener avrupa’da kendi grubundan 1.çıkmayı garantilemiş ve yedek takım ile maça çıkacak,seyircisi stadı dolduruyor ve takımlarına destek veriyor.Biz son Şampiyonuz,Cl’de mücadele ediyoruz ve seyircimiz sadece CL maçları ile derbilerde stadı dolduruyor.

TARAFTARIN ZİHNİYETİ ORTAYA ÇIKTI;

Yönetim,450-550 liradan kombine satınca,taraftarlar bir anda hücum etti ve hepsini tüketti.Taraftarın hesabının ne oldugu ise şimdi anlaşıldı;

Fener maçı; 100-150 tl

Bjk maçı; 75 tl

CL gruplarındaKİ her maç ortl.= 75 tl

Cl’de bir üst tura kalırsak,gelecek rakibin büyüklügüne göre=100-200 tl

Sadece bu 6 maça gitsek,verecegimiz  bilet parasıı=500-600 tl arası,yani kombinenin parası bu 6 maçtan çıkıyor dediler ve kombine aldılar.

BUNDAN SONRA YAPILACAK HAMLE ?

En ucuz kombine 800-900 Tl’den satılmalı.Taraftarın sadece 6-7 maçtan sebep kombine alması engellenmeli.

 

 

 

 

 

 

 





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2018
 
Şubat (1)
  2016
  2013
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...