Makale Yaz
sezer1987
Bu haberi yazdır
Emre Colak....
 Şub
19
 2012

Son yillarda yerli futbolcu sorunu kanayan bir yara haline gelmisken, Fatih Hoca nin dönüsü ile yerli futbolcular yine boy göstermeye basladi.

Eger o satafatli yillarimizi istiyorsak, ozaman yerli futbolcularimiza cok daha fazla deger vermemiz gerekiyor.

1996-2000 arasi Fatih hocanin türk futboluna sundugu yerli isimler Galatasaray ile 4 yil üst üste sampiyonluk yasamis, Türk futbol tarihinde bir ilke imza atmis ve Uefa ve Süper Kupasini ülkemize getirmislerdi.

Yine o dönemin Galatasarayli yerli futbolculari Euro 2000 ve 2002 Dünya Kupasinda yakalanan basarinin bas mimarlari olmuslardi.

Yeniden bu sezona dönecek olursak, tipki gecmiste oldugu gibi Fatih hoca yerli isimleri ön plana cikarmaya basladi veya daha dogrusu bir cok marka diye tanitilan teknik adamlarin basaramadigini basardi.

Bu isimlerden en öne cikan genc isimlerin basinda kuskusuz Emre Colak geliyor. Genc futbolcu bir cok futbolsevere göre kendisinden beklenilen patlamayi bu sezon gerceklestirdi.

Ancak kimse kusura bakmasin ama ben Emre Colaki o önemli yerli isimler arasina koyamiyorum.

Bence cok fazla abartiliyor ve gerektiginden fazla sans veriliyor. Eger 20-21 yasinda bir futbolcuya hala tam anlamiyla pozisyon bulamiyorsaniz, o futbolcunun yildiz oldugunu idda edemesiniz.

Bir kanat oyuncusuna göre cok ama cok yavas. Zaten transfer döneminde bir cok taraftarin beklentiside kanat transferi yönünde olmustu.

Bazi futbolseverlere göre Emre orta sahanin göbeginde oynamali. Yanliz 4-4-2 sisteminin göbeginde oynayan futbolcular oyun kurucu özelikleri kadarda defansif özeliklerine sahip olmalidirlar. Tipki suan birbirini tamamlayan Melo ve Selcuk gibi. Emre fizik gücü yok denilebilecek kadar az oldugundan dolayi o bölgenin adami deyil.

Sadece forvet arkasinda oynayabilir ancak bir Emre yüzünden sistemi deyistirmek herhalde cilginlik olur.

Sistem demisken sorun cift santrofor deyil, yoksa cift santroforlu forvet arkasi sistemlerde var, örnegin 4-3-1-2.

 Galatasaray bir cok eksiklere ragmen 4-4-2 ile adeta kendini buldu. Ve öyle tahmin ediliyorumki önümüzdeki sezon sampiyonlar ligine kalinmasi halinde eksik yerlerede transfer yapilacaktir. Ve kadromuz dört dörtlük hale getirilirse, ki öyle olacak, ozaman Emre kolay kolay ilk 11de oynayamaz.

Ama bu yaziya tepki gösterenler önümüzdeki sezonu beklesinler!!!!!!!!!!

Derdim Emreyi karalamak degil ama sürekli sahte Messilerle oyalanmaktan biktim!

Umarim bizim düsüncelerimizi paylasma imkani taniyan webaslan cok asiri Emre Colak hayrani cikmazda, bu makaleyi yayinlar.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2015
  2014
  2013
  2012
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...