Portekiz'de tur gecesi!

Galatasaray'ın Braga'yı geçtikten sonra form grafiğini yakaladığı takdirde Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynamaması için hiçbir sebep yok.

EVREN GÖZ YAZIYOR
evrengoz@yirmidort.tv


Galatasaray, Aysal ve ekibiyle birlikte hayata geçirdiği atılımın en büyük meyvesini almak üzere. Kritik Braga maçı öncesi takım ve camia Şampiyonlar Ligi'nde 10 yıl aradan sonra gelecek başarıya odaklandı.

Adnan Polat yönetiminin özellikle sportif açıdan başarısız olması, kulüpte bir değişikliği de mecbur kılmıştı. Aysal, uzun yıllardır hayalini kurduğu başkanlık koltuğuna oturunca yeni dengeler de oluşmaya başladı.

Kulübün ana gelir kaynağı futbola ciddi yatırım yapıldı. Yepyeni bir takım, yepyeni bir idari anlayış ve teknik yönetim...Üstelik taraftarların yaşadığı sıkıntılar da düşünüldüğünde, başarısızlığın bahanesi olmayacaktı. İlk sezonda gelen şampiyonluk, hem de unutulmaz bir final ile Kadıköy'de kaldırılan kupa, beklentilerin de önündeydi kuşkusuz.

İkinci sezon, herkesin zihninde Avrupa olacağı bekleniyordu. Bu yüzden ligde yaşanan sıkıntılı cumalar, coşkulu Salı-Çarşambaların habercisi oldu. Futbolcular, Terim, antrenörler, çalışanlar; herkes Avrupa'da başarı istedi. Çok özlenen o gurur geceleri, sancılı da olsa yaşanmaya başladı. Türkiye'deki değişimi, Manchester zaferinden sonra sokaklara dökülmeyen kalabalıktan anlayabilirsiniz. Sosyal medyanın meydanlarında zafer şarkıları söyledi milyonlar...

Ligimizin kalitesi ortada. Galatasaray'ın en büyük şansı da, şu ana dek puan kayıplarının telafisi olabilecek bir puan durumunda ilerliyor olması. Haftalar geçtikçe Galatasaray, oyuncu kalitesiyle galibiyet serilerine devam edecektir. Tüm takım, ligde yalnızca 1-2 rakiplerinin olduğunun farkında. Bu yüzden sakin olup Braga maçının önemini doğru analiz etmek gerek.

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde Braga engelini aştığı takdirde hem kasasına yüklü miktarda para koyacak hem de müthiş bir özgüven sağlayacak. Kurulan bu yeni takım, aslında final maçına çıkıyor. Çünkü onlardan istenen ilk önemli şey, Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkmaktı. Bunu başardıkları takdirde, kendilerine güvenecekler ve yönetimin de yapacağı hamlelerle hedef bu kez son 8'e kalmak olacak.

Galatasaray'ın Braga'yı geçtikten sonra form grafiğini yakaladığı takdirde Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynamaması için hiçbir sebep yok.

Muslera'nın sakatlığı kuşkusuz defansı tedirgin edecek. Semih ve Dany'nin hamle zamanlamasına dikkat etmesi gereken bir mücadele olacak. Terim'in ilk maçtaki hataya düşüp kalabalık hücum yapmayacağını düşünüyorum. Galatasaray, Portekiz'de de topun sahibi olacaktır. Tıpkı İngiltere ve Romanya'da olduğu gibi. Ancak sabırla oynayıp, sakin olup skora gitmek önemli. Bunu yapacak kalitede isimler de Terim'in takımında mevcut. Hamit'in tecrübesi, Burak'ın Şampiyonlar Ligi performansı, Selçuk'un doğru tercihleri turu rahatlıkla getirebilir.

Başarılar Galatasaray...
Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları