Ayak sesleri

Bu görsel şölen için emeği geçenleri tebrik etmek gerekiyor. Bilhassa 90'ların o unutulmaz bestesi "Avrupa Avrupa duy sesimizi..." bizleri çok farklı yerlere götürdü.

EVREN GÖZ YAZIYOR
evrengoz@yirmidort.tv

Kulübün ilk hedefine Kasım ayında ulaşıldı. Galatasaray, Avrupa'da yoluna devam edecek...

Söylenecek daha çok söz vardı, futbol topunun göbeğine vurmayı başarmış herkes Galatasaray'ın ilk üç maç sonunda bulunduğu durumu içine sindiremiyordu. Zihninden bile bir kez boş koşu yapmayan ama boş konuşanlar ise görmezden geldiler kurulan bu yürekli ekibi. Üstelik, bu oyundaki şans faktörü yavaş yavaş takımın yanına doğru seyrine başladı. Galatasaray, önce İngiltere'de Manchester United'ın A takımına futbol dersi verip, başı dik döndüğü İstanbul'da da B takımına tecrübe kazandırdı.

Genç rakip, maçın başında önde basarak oyunu United kalesine taşımayı zorlaştırdı. Hatta 25.dakika Lindegaard ısınma hareketleri yapıyordu. Aradığı ritmi bulan Galatasaray, 25-35 arası iyi bir baskı kursa da gol gelmedi. İlk yarının sonlarına doğru direkten dönen kafa vuruşu, maçın dönüm noktalarından biri oldu.

İkinci yarıya bu kez daha cesur başlayan Galatasaray, aradığı golü buldu ve Terim maçı çok iyi bir kenar yönetimi ile oyunu tutarak 3 puanı getirdi. Doğru hamleler, doğru felsefe ve bu kez topun da sarı ile kırmızıdan hoşlanması, neticeye etki etti.

Karşılaşmanın en etkili isimlerinden biri Riera'ydı...Belki de transferinden bu yana en iyi performansını sergiledi. Soğukkanlıydı, güven verdi. Amrabat süratini, hırsını ve temposunu aklıyla birleştirdiği an Galatasaray'ın sol kanadı daha da güçlenecek. Çok şey yapmak istiyor ancak kendisini henüz kontrol edemiyor. Hamit Altıntop, özelikle ikinci yarı sahaya tecrübesini koyarak 1-0'ın ardından savunmaya yaptığı katkıyla bu seviyenin futbolcusu olduğunu bir kez daha ispatladı. Tribünlerden Hamit'e yönelik çatlak sesler geldiyse de o, işini yapmayı sürdürmeli. Terim de maç sonrası bu yönde konuştu, UEFA'nın "Maçın Adamı" seçtiği Hamit'e destek olma zamanıdır. Hamit, size yalnızca maç değil sezon kazandırabilir,turnuvalarda klasman arttırabilir...

Geri dönmesi beklenen isimlerin en başında Melo geliyordu bu maç öncesi. Melo, geri döneceğinin sinyalini verdi. Brezilyalı oyuncu geçen yılki kıvamına gelmeye başlıyor. Hala eksikleri var, eğer formunu yakalarsa Selçuk için de çok iyi olacak.

TT Arena'yı dolduran taraftarlar da unutulmaz bir gece yaşadı. Tribündeki hazırlıklar, Şampiyonlar Ligi'nin en keyifli görüntülerini ortaya çıkardı. Bu görsel şölen için emeği geçenleri tebrik etmek gerekiyor. Bilhassa 90'ların o unutulmaz bestesi "Avrupa Avrupa duy sesimizi..." bizleri çok farklı yerlere götürdü. Avrupa'nın çok da yabancı olmadığı Galatasaray,yine bir Manchester zaferi ile sesini yaşlı kıtaya duyurmayı başardı.

Galatasaray'ın bu galibiyeti, Portekiz'deki zaferin habercisidir. Kapatılacak hesapların sonuncusu Braga'da. TT Arena'da yapılan danstan daha anlamlısını Terim ve oyuncuları o kayalıklı sahada gerçekleştirecek.

Braga maçı, webaslan.com takipçileriyle şimdilik son buluşmamız anlamına geliyor. Braga mücadelesinden sonra 5 aylık vatani görevimizi yerine getirip 17 Mayıs'ta sivil hayatımıza kaldığımız yerden devam edeceğiz.

Galatasaray'ın olduğu yerde umut bitmez. Tebrikler Galatasaray...
Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları