Tugay olmasa Anıl yoktu

Küçükçekmece’de oynarken, Galatasaray Genç’e 3 gol attı, Florya’ya getirildi. Anıl Dilaver’i bu sezon 4 kulüp istedi, Tugay izin vermedi.

O sevincin bir nedeni var... 20 yaşındaki Anıl Dilaver, Konya'da golü attı, antrenörü Tugay Kerimoğlu'na koştu. Çünkü, o formayı giymesinde ve golü atmasında Kerimoğlu'nun inadı ve Anıl'a inancı vardı.

O da Trabzonlu


İki ayağını da kullanan ve 2008-2009 yılında Gençler Türkiye Şampiyonası'nda en değerli futbolcu seçilen Anıl, A2 ve Ümit Milli Takım'da gösterdiği performansla herkesin beğenisini kazanırken, sezon başı 3'ü Bank Asya 1.Ligi'nden, bir tanesi ise Hollanda'dan olmak üzere tam 4 kulüp talip oldu.

Ancak antrenör Tugay Kerimoğlu, inatla Anıl'ın kiralık olarak dahi başka bir kulübe gitmesine izin vermedi, “Sabredeceksin” dedi. Denizlispor, Orduspor ve Kartalspor'un yanı sıra Hollanda'dan Go Ahead Eagles'ın teklifleri Tugay Kerimoğlu'ndan döndü. Tugay, kendisi gibi Trabzon Sürmeneli olan öğrencisine gelen tekliflere olumsuz yanıt verdirtti, ailesi ve menajeri Ogan Tarhan ile de görüşüp “Gitmeyecek” diye diretti.

Sözleşmesi uzatılacak

Ümit Milli Takım'da Raşit Çetiner'in gözdesi olan Anıl'ı İtalya, Belçika ve Fransa maçlarında Hollanda'nın Twente Kulübü scout göndererek izletti. İstanbul BŞB'nin hocası Abdullah Avcı da Anıl'a göz koydu. Tugay öğrencisinin üzerine titrerken, Hagi'ye hep onu anlattı. Ve Hagi çalışkanlığı ve disiplinine hayran kaldığı Anıl'ı ilk 11'de oynattı.

Bu arada Anıl'ın sözleşmesi sezon sonunda sona eriyor. Sarı kırmızılı yönetim, alt yapıdan yetişen genç golcünün sözleşmesini uzatmak istiyor.

Antrenmanlara otobüsle gidiyor


Beylikdüzün'nde oturuyor. Evden Florya'ya otobüs ile gidiyor. 1500 lira aylık alıyor. Konya maçından 10 gün önce Metin Oktay Tesisleri'nde kaldı. Maçtan sonra da Florya'da kaldı. Hızlı dönüşleri ile Baros onu kendine benzetiyor. Hem sağ hem sol ayağını kullanıyor.

Rijkaard oynatmadı

4 sene boyunca 15 yaşına kadar K.Çekmece'de oynadı ve bir G.Saray Genç Takım maçında 3 gol birden atınca yeniden Florya'ya çağrıldı. Jan Derks ve Johan Neeskens onu çok beğendi, ancak teknik direktör Frank Rijkaard, Hollandalıların istediği genci 1 yıl boyunca hiç oynatmadı.
Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları