"Tribüne gitmedim; çünkü..."

Son günlerin olay adamı Arda Turan, "Benim taraftara küsmem söz konusu bile olamaz” dedi.

Sami Yen'deki taraftar protestosuyla şok oldu, ardından Manisa'da o tavır koydu. İdmanda takım arkadaşı Caner ile yaşadığı olay manşetlere taşındı, özel hayatı ise hep gündemde. Son günlerde nereye bakarsanız bakın Arda Turan'ı görüyorsunuz. Ortada bir gerçek var ki, henüz 23 yaşında Galatasaray'da hem kaptanlığı hem de 10 numarayı alan Arda, bir hayli sıkıntılı ve zor günler geçiriyor. Ancak genç yıldız her şeyin tekrar eskisi gibi çok güzel olacağına inanıyor...

‘Takım içinde olur'

“Öncelikle Caner'le yaşadığımız tatsızlık konusunda, o olayın geride kaldığını söylemeliyim. O benim kardeşim, zaman zaman takım içinde böyle şeyler yaşanır. Taraftar konusunda ise benim onlara küsmem söz konusu bile değil. Beni onlar Arda Turan yaptı, beni onlar kaptan yaptı. Bana ‘Büyük Kaptan' diye bağıran taraftarlara ben şimdi ıslıkladılar diye nasıl küserim. Benim öyle bir lüksüm olamaz. Küsmek ne demekmiş...”

‘Durumu düzeltmeliyiz'

“Manisa'da yaşanan olay ise farklıydı. Maçtan önce Manisalılar tribünde kız arkadaşıma küfür ediyorlardı. Ancak bizim tribünden bana değil, onlara destek geldi. Bu canımı sıktı. O yüzden de tribüne gitmedim. Bundan sonra benim ve arkadaşlarımın üzerine düşen, takımın durumunu düzeltmek. Ligi en iyi şekilde bitirmek için elimizden geleni yapacağız.”

Bu işler böyledir Arda


70'li yıllarda Galatasaray'da Genel Kaptan'lık yapan (bugünün futbol şube sorumlusu) Turgan Ece, Arda'ya nasihat verdi. Deneyimli futbol adamı, o dönem yaşadığı bir anıyı genç yıldıza anlattı: “Trabzonspor'la oynayacağımız Türkiye Kupası maçından önce 5 as futbolcuyu kadro dışı bıraktım, deplasmanda tek golle yenildik. İstanbul'a döndüğümüzde herkes beni yuhalıyor, ıslıklıyordu. Rövanşta takımımız öndeydi, penaltılarla da tur atladık. Bu kez sahaya indiğimde beni omuzlara aldılar. Bu işler böyledir Arda. Kazanınca senden iyisi yok, ama kaybedince ilk seni protesto ederler. Bunlara alışman lazım, böyle zamanlarda dik durman lazım.”
Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları