İmparator'un Milano'da basına yaptığı kısa açıklamaları, ''Terim: İtalya, gene de teşekkürler'' başlığıyla veren Corriere Delo Sport Gazetesi, Terim'in, ''Halen benden konuşulması beni memnun ediyor. Bu, yaptığım işlerin İtalya'da iyi şeyler bıraktığı anlamına gelir. Diğer taraftan, İtalyan basınıyla ve bu ortamdaki diğer insanlarla iyi anlaştım. Bir çok görüşler beni mutlu ediyor'' şeklindeki sözlerine yer verdi.
Atak oynatılan futbolu sevdiğini bir kez daha tekrarlayan Terim, ''Ama siz sadece sonuçlara bakıyorsunuz. Eğer 1-0 öndeyken atak oyuncusunu alıp yerine defans oyuncusu sokarsam seyirci beni alkışlıyor ve basın iyi bir iş yaptığımı söylüyor. Bu İtalyan futbolunun mentalitesi'' yorumunda bulundu.
Öte yandan, Terim'in İtalya'nın Napoli (2. ligde) veya Parma takımlarına gitme olasılığı üzerinde duran gazete haberinde ''Birkaç kişi Terim'e Napoli adresini gösterebilir. Napoli, Terim'in her zaman sevdiği sıcak ortamı olan bir kent. Ama Fiorentina ve Milan'dan sonra bugün Napoli Terim'in programını garanti edebilecek durumda bulunmuyor'' denildi.
Milan'dan tanıdığı ve şu anda Parma'nın genel menajeri olan Arrigo Sacchi'nin Türk teknik adamı çağırabileceğini yazan Corriere Delo Sport Gazetesi, ''Terim, ne Milan ne de Fiorentina'da güveni bulamadı. Parma'da son kez kendini göstermek için ideal ortamı bulabilir'' ifadelerini kullandı.
Bu arada, Milano'daki Milan-İnter derbisini yardımcı antrenör Antonio Di Gennaro ile birlikte izleyen Fatih Terim'in, 78. dakikadaki Vieri'nin golünden birkaç dakika sonra San Siro Stadı'nı terkettiği ifade edildi.
Terim'in, statta Milanlı yöneticilerden Braida ve sakatlıkları devam eden futbolculardan Maldini, İnzaghi ve Ambrosini ile selamlaştığı kaydedildi.
Tutto Sport gazetesi de ''Terim, hayal kırıklığında bir imparator'' başlığı altındaki haberinde, Terim'in derbi maçında en çok Gattuso'nun oyununu sevdiğini söylediğini belirtti.