Taraftarımızı övdü

Galatasaraylı Futbolcu Emiliano Insua, takıma adaptasyonu ve sarı kırmızılı taraftarlarla ilgili Galatasaray Televizyonu’na açıklamalarda bulundu.

Galatasaraylı Futbolcu Emiliano Insua, takıma adaptasyonu ve sarı kırmızılı taraftarlarla ilgili Galatasaray Televizyonu’na açıklamalarda bulundu.

Yabancı bir futbolcu olarak Türkiye’ye geldin, Türkiye maceranı nasıl değerlendiriyorsun?

Futbol açısından kariyerimde çok önemli bir adım olduğunu düşünüyorum. Hem takımda yer bulma, hem de kalite anlamında önemli bir adım attım. Buraya bir yabancı olarak geldim. Farklı bir ülke, farkı bir kültüre alışmak kolay olmayabilir. Ama şu an çok mutlu olduğumu söyleyebilirim.

Yaşla macera arasındaki dengeyi nasıl değerlendiriyorsun? Misimovic daha tecrübeli bir yaşta Türkiye’ye gelirken, sen daha genç bir yaşta buradasın.

Çok büyük bir sıkıntım olacağını düşünmüyorum. Burada kaldığım süre boyunca şehirde çok güzel şeyler yaşadım ve gördüm, o yüzden çok mutluyum. Taraftara da değinmek istiyorum. Çok önemli bir taraftar grubuna sahibiz. Bunu da zaten Gaziantepspor maçında göre fırsatı buldum. Bunlar size yardımcı olan etkenler.

Liverpool taraftarını görmüş biri olarak Türkiye’deki taraftarı beğenmiş olman önemli bir referans.

Taraftar bir takım için çok önemli bir etken. İngiltere’de Liverpool taraftarı çok iyi bir taraftar ama, Türk taraftarların, özellikle Gaziantepspor maçında gördüğüm kadarıyla Galatasaray taraftarlarının takımına daha bağlı olduğunu söyleyebilirim. Bunu 90 dakika boyunca bize verdikleri destekten anlayabiliriz. Bir futbolcu için 90 dakika boyunca bu tip bir destek görmek çok önemli. Destek futbolcuya hem yardım, hem de motive sağlıyor.

Kaptan Arda Turan’la ilişkiniz nasıl?

Kaptanla ilişkimin çok iyi olduğunu söyleyebilirim ama kendisi tedavi olduğu için çok fazla görme şansım olmadı. Ama ne zaman soyunma odasında beni görse selamlaşıyoruz, hatırımı, adapte olup olmadığımı soruyor. Umarım kaptan en kısa zamanda aramıza döner, antrenmanlarda bu tip konuşmalara artarak devam eder.
Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları