Rize maçı sonrası Terim ve öğrencileri için krediler tükenmişti. G.Antep kupada Beşiktaş'ı eleyince Olimpiyat Stadı’ndaki sınavın pekte kolay geçmeyeceğini herkes farkına vardı. Terim yola çıkmadan önce Florya'da son sözü söyledi: "Kazanmayı isterseniz kazanırsınız. Ne istediğinizi bana gösterin." Otobüs, Florya'dan yola çıktığında farklı bir hava vardı.
Maça çıkmadan önce teknik direktör Fatih Terim'in ağzından sadece, "Size hiçbirşey söylemiyorum. Size güveniyorum, ne yapacağınızı da çok iyi biliyorsunuz" sözleri dökülüyordu. Öğrencileri teknik direktör Terim'i mahcup etmeyerek Gaziantep maçında görevlerini eksiksiz yerine getirdiler. Soyunma odasında da haftalar sonra bayram havası esiyordu.
Fatih Terim içinde kalan bir gerçeği soyunma odasında açıkladı; "Rize maçında hakettiğiniz skoru alamadınız. Herkes sizi kötü diye nitelendirdiğinde içim kan ağladı. Ben sizin gücünü bilen bir insan olarak haksız yere eleştirildiğinizi biliyordum. Ben size güvendim, haklı çıkacağım’ dedi ve futbolcularını tek tek tebrik ederek öptü.
Futbolcular ise bu sözler karşısında duygulandılar ve hocalarını alkışlayarak karşılık verdiler ve Terim'e cevap olarak,"Hocam, suç bizdeydi. Kendi onurumuzu kurtardık. Bu bir başlangıç. Kendimize olan güvenimizi tazeledik. Sabrederek oynadık, korkmadık" dediler.