Seçimde stat kredisini koz olarak kullanmak isteyen Cansun’un, önümüzdeki hafta yapılacak mali genel kuruldan önce adaylığını açıklayacağı öğrenildi. Eski Başkan’ın, mali genel kurulda söz alarak, kendi dönemine ait borçlarla ilgili geniş çaplı açıklamalar yapacağı kaydedildi. Turgay Kıran’ın da 18 Şubat’ta adaylığını resmen duyuracağı bildirildi. Kıran, kredilerinin hazır olduğunu ve göreve geldiklerinde stada kazma vuracaklarını iddia etmişti.
Bu arada Cansun, dün de kongre için ön hazırlıklara başladığını söyledi. Kulübün hesaplarını incelemeye aldığını ifade eden Cansun, "Kesin kararımı bütün hesapları inceledikten sonra vereceğim" dedi. Başkanlığa aday olması için camiadan büyük destek gördüğünü vurgulayan Mehmet Cansun, "Galatasaray Kulübü'ne başkan olmak tabii ki büyük bir onurdur, ama durumu incelemem şart. Şu anda aday olup olmayacağım belli değil. Geçen dönem başkanlığa aday olurken bir önceki yönetim kurulunun içindeydim. Dolayısıyla kulübün herşeyini biliyordum. Geçen dönem herşeyi bildiğim için elimi taşın altına soktum. Oysa son iki yıldır mali yapıyla ilgili hiçbir bilgim yok. Şimdi mali durumu incelemeye başladım. Futbolcuların ve Fatih hocanın sözleşmelerini yeni aldım, durumlarını inceliyorum. Eğer çok vahim bir tablo varsa, bana da yazık olur. Bütün hesapları inceledikten sonra kesin kararımı vereceğim. Öyle sanıyorum ki, şubat ayının sonundaki mali kongre sırasında durumum netleşir" dedi.
Özhan Canaydın'ın kendisine yönelik bazı eleştirilerine yanıt veren Cansun, başkanlık yaptığı dönemde mali konularda çok başarılı işler yaptığını ifade etti. Cansun, "Ben sekiz aylık başkanlığım sırasında 48 milyon dolar borç ödedim, 20 milyon dolar da taahhüt azalttım. Yani, toplam 68 milyon dolar borç ödemiş oldum. Duyumlarıma göre son iki senede borç 110 trilyona yaklaşmış" dedi.
Canaydın yönetiminin AIG ile yollarını ayırma çalışmalarına da değinen Cansun, "Bu AIG hikayesini bir seçim yatırımı olarak yapıyorlar. Başkan'ın bana söylediklerine medyada cevap vermeyeğim, mali kongrede konuşacağım. Tek doğru matematiktir. Bütün tabloları kongrede ortaya koyacağım" ifadesini kullandı.