"Şanslı bir durumda goller attık"

Galatasaray Teknik Direktörü Eric Gerets, maç sonunda yaptığı basın toplantısında, çok heyecanlı bir maç oynadıklarını belirterek, ''Çünkü karşımızda futbol oynatmamak düşüncesinde olmayan, kazanmak isteyen bir rakip vardı. Meslektaşımızı tebrik ediyoruz. Çok iyi takım kurmuş ve iyi oynatıyor'' diye konuştu.

Taktiksel açıdan maçın başlarında biraz zorlandıklarını anlatan Gerets, ''Bundan dolayı da çok erken oyuncu değişikliğine gittik. Hafta başında bunları çalışmış ve konuşmuştuk, ama olmadı. Değişikliği yaptıktan sonra oyunu daha iyi kontrol ettik. Volkan'ın oyuna girdikten sonra oyunu düzeltmesi ve gol atması da bizi sevindirdi'' şeklinde konuştu.

Gerets, maçın hakemini de kutlayarak, ''Hakemin, büyüklüğünü göstererek, benim yanıma gelmesi çok güzel bir şey. Daha önceki bir maçta hakemin benle tokalaşmayı reddettiğini zannetmiştim. Eski yaşadığımız olayın yanlış anlaşıldığını söyledi. O gün tokalaşmak istediğimi anlamamış. Bunu maçtan sonra bana söylemesi de pozitif bir olay'' dedi.

Hasan Şaş'a gösterilen tepkiyle ilgili olarak taraftarlara seslenen Gerets, şunları söyledi:

''Hakiki Galatasaray taraftarına sesleniyorum. Onbinlerce taraftarımız var.
Küfür eden taraftarları engellesinler, yanında oturan kişilere engel olsunlar. Takımına destek olmak bir taraftarlık görevidir. Ayrıca bizim hakiki taraftarımız 12. oyuncumuz olarak bizi destekledi. Galibiyete itmekte çok yardımcı oldu. Ama aradaki birkaç kişinin ayrılmasını istiyoruz.''

Hasan Şaş'ın, oyundan çıkarken agresif hareketler yaptığının hatırlatılması üzerini Gerets, ''Hasan Şaş, Galatasaray için her şeyini ortaya koyan bir oyuncu. Çok iyi bir insan. Biz onunla çok da tartıştık, ama idmanlarda yaşadıklarımızı hemen unutuyor. Onun çok iyi oyuncu olduğunu bildiğimizden dolayı reaksiyon göstermesine alıştık, ama böyle şeylerin olmaması gerektiğini de biliyoruz'' şeklinde konuştu.

Gerets, ''Hakan Şükür'ün ilk 11'de oynamasının rakip teknik direktör Ersun Yanal ile ilgisi var mı?'' sorusuna ''Hayır, karar tamamen sportifti'' yanıtını veren Gerets, ''Hakan Şükür, Ümit ve Necati'yi neden birlikte oynatmıyorsunuz?'' sorusuna, şöyle yanıt verdi:
''Oyun kurucu olarak biz orada forvet mi, yoksa tam bir oyun kurucu tipinde bir futbolcu mu oynatacağız? Biz oyun kurucuyu tercih ettik ve ilk yarıda biz tam risk alarak oyuncu değiştirdik. Bu değişiklikten sonra gol de yiyebilirdik. Ama biz bugün şanslı bir durumda golleri attık ve kazandık.''

Son olarak, Futbol Federasyonu gözlemcisine tepki gösteren Gerets, ''Gözlemci, normalde iki taraf için de sorumludur. Ama neredeyse hep bizimle ilgilendi. Adeta yanımızda oturuyordu. Bir oyuncumuz kulübeden dışarı çıktığında resim çekti. Sorduğumuzda da (Hayır ben tribünleri çekiyorum) dedi. Bizimle dalga geçti. Bu konuda da tarafsız olmalarını istiyoruz'' diyerek sözlerini tamamladı.

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları