Ribery'nin Galatasaray Kulübü'ne 30 Mart tarihi itibariyle herhangi bir alacağı bulunmadığına dair imzalı kağıt bulunduğunu açıklayan Helvacı, bu durumun FIFA'ya, Fransız futbolcunun avukatına ve Fransa Futbol Federasyonu'na bildirildiğini söyledi.
Futbolcunun menejeri olduğunu iddia ettiği kişi tarafından kandırıldığını iddia eden Helvacı, "Marsilya kulübü tam olarak bir duvara çarpmıştır" dedi.
Helvacı sözlerini şöyle sürdürdü; "Bu olaylar yaşandıktan sonra biz futbolcu ile ilgili gerekli çalışmalarımıza başladık. Futbolcunun bonservis bedeli 10 milyon Euro'dur. Futbolcuyu almak isteyene bunu bildiririz. Ancak asıl amacımız futbolcuyu satmak değildir. Futbolcunun geri gelmesini sağlamak ve sarı-kırmızılı forma ile futbol oynamasıdır."
Helvacı, gazetecilerin neden Başkan Canaydın'ın değilde kendisinin bu açıklamayı yaptığı yönündeki soruyu da yanıt verdi. Sorunun yersiz olduğunu savunan Helvacı, "Bu bir uzmanlık alanıdır ve ben de konuya hakim bir hukukçuyum" dedi.