Ve, sonunda beklenen oldu. Futbolculara dün de ödeyemeyen paralar, Konyaspor maçı öncesinde yeni bir krize yol açarken, son noktayı FIFA'ya başvurdukları ortaya çıkan Tomas ve Iliç koydu. Paralarını alamadıkları için Antalya kampına takımla birlikte gitmeyen ve Başkan Özhan Canaydın'ın araya girmesiyle, 20 Ocak tarihine ödeme sözü verilerek güçlükle ikna edilip kampa katılan Tomas ve Iliç'in, FIFA'ya yazılı başvuruda bulunarak serbest kalmaya hak kazandıkları öğrenildi.
Faks yoluyla yapılan başvuruda, sezon başından beri sözleşmelerinde belirtilen ücretleri alamadıklarını bildiren ve sözleşmelerindeki özel maddenin yürürlüğe girmesiyle serbest kalabilecek olan iki futbolcunun, istedikleri an Sarı - Kırmızılı kulüple yollarını ayırabilecekleri öğrenildi. Hırvat yıldız Tomas'ın 680 bin dolar, Iliç'in ise 200 bin dolarlık alacağı yüzünden, son çare olarak FIFA'ya başvurdukları ve her iki futbolcunun başvurusunu da dikkate alan yetkililerin, Galatasaray Kulübü'ne gerekli yazıyı gönderdikleri kaydedildi.
Iliç'in Florya'da, takım arkadaşlarına ayrılma fikrini artık açıkça söylemeye başladığı, Tomas'ın ise olayların bu duruma gelmesinden dolayı oldukça üzgün olduğunu bildirdiği öğrenildi. Hırvat oyuncunun, Beşiktaş'tan gelen teklife rağmen beklemeye karar verdiği, Iliç'in ise özellikle yurtdışından gelen önerileri değerlendirmeye alacağı belirtildi.
Öte yandan vaad edilen paralar dün de ödenmezken, futbolcuların Konya deplasmanına gidecekleri ve yönetimin verdiği sözü yerine getirmesini bekleyecekleri ifade edildi.