Maçtan notlar

Yeni sezon için Umbro ile anlaşan Cim Bom mücadelenin ilk yarısında altın sarısı rengindeki formasıyla oynarken, ikinci devrede düz kırmızı forma ile sahada mücadele etti. Ancak altın sarısı rengindeki formanın taraftarlar tarafından pek beğenilmediği ifade edildi.

Atatürk Olimpiyat Stadı’nın çevresinde Türkiye’de her statta olduğu gibi seyyar satıcılar yerini aldı. Yol boyunca yer alan köfteci, sucu, şapkacı ve bayrakçı gibi seyyar satıcılar, kalabalık seyirci nedeniyle adeta bayram yaptılar. Korsan otoparkçılar da stat otoparkında yer bulamama endişesi taşıyan taraftarlar sayesinde kazanç elde ettiler.

Gönderilmesi gündemde olan Faruk ve Victoria, teknik direktör Fatih Terim tarafından dünkü maçın kadrosuna alındı. Terim 26 futbolcuyu da kadroya alırken, ilk 11’in dışındaki 15 isim yedek soyundu. Ancak İmparator, mücadelenin ilerleyen dakikalarında birçok oyuncu değişikliği yapmasına rağmen Faruk ile Victoria’ya forma şansı tanımadı.

Fatih Terim sözünü dinlemeyen Duro’ya sahada 21 dakika tahammül edebildi. Mücadelenin 59. dakikasında Berkant’ın yerine oyuna giren Duro’nun yaptığı bir hata Terim’i çıldırttı. Yedek kulübesinde sinirden oturduğu sandalyaye fırlatan İmparator, Arnavut futbolcuyu oyundan alarak, cezalandırdı. Duro 80. dakikada yerini Murat’a bıraktı.

Fenerbahçe’de oynadığı dönemde Galatasaray hakkında söylediği bir söz yüzünden Sarı-Kırmızılı camiaya transferi sırasında büyük tepki gören Elvir Baliç dün tribüne en son çağrılan futbolcu oldu. Taraftarlar bu sezon ilk kez izledikleri oyuncuları bağırlarına bastı. Sarı-Kırmızılılar, oyuncuları tek tek tribüne çağırıp, yumruk şov yaptırırken, sıra en son Boşnak yıldıza geldi.

Galatasaray ve Olympiakos arasında yapılan maç, Türkiye ve Yunanistan’ın 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası’na ev sahipliği yapmak konusunda ortak adaylığı için de ayrı bir anlam taşıdı. İki ülke takımları dostluk maçında stadın denemesinde karşı karşıya gelerek, tüm Avrupa’ya birlik mesajları verdi. Ayrıca saha kenarında da organizasyon komitesi, “2008 için el ele” yazılarını açtılar.

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları