4 yıl üst üste şampiyon olan, UEFA Kupası'nı kazanan Galatasaray'ın sembol isimlerinden biriydi Hakan. Ancak G.Saray'dan ayrılış şekli, Teknik Direktör Fatih Terim'le geçmişte yaşadığı olaylar ve Inter, Parma ile Blackburn'de başarısız oluşu nedeniyle camiada birçok isim Hakan Şükür'ün Florya'ya dönmesini istemedi.
Yine de Hakan, sezon başından beri çıktığı 15 maçta attığı gollerle kötü bir dönem geçiren Galatasaray'ın şampiyonluk yarışından kopmamasını sağladı. Çok gol kaçırdığı Olympiakos maçından sonra da topa tutuldu ama o Samsun maçında başarısını taçlandırmayı bildi. Türk futbol tarihinde önemli bir yer kazansa da Hakan'a eleştiriler devam etti.
Kral için "200 gol attı ama ya kaçırdıklarına ne demeli?" dendi. Eleştirilere sahada cevap vermeyi tercih eden Hakan Şükür ise "Bundan sonra da gol atmaya devam edeceğim" demekle yetindi. Tanju'nun 240 gollük rekorunda gözü olmadığını ifade eden Kral, "Ancak Avrupa'ya gitmeseydim bu rekoru da kırardım" diye konuştu.