İşte A.Madrid

G.Saray'ın Avrupa Ligi'nde perşembe günkü rakibi Atletico Madrid'i SABAH Vicente Calderon Stadı'nda izledi. Sonuç: Ateşli tribün ve golcüler ürkütüyor

UEFA Avrupa Ligi'nde 18 Aralık'taki kura çekiminden beri köprünün altından çok sular aktı Atletico Madrid cephesinde. İki ay önce taraftarına acı çektiren Atletico, iki gün sonra Galatasaray karşısına Kral Kupası'nın finalisti ve Barça'nın namağlup unvanını silen takım olarak çıkacak.

Sezonun en eksik Barcelona'sına karşı oynadıkları futbol, maçı olmadığı hafta sonu rakibini tribünden seyretmek yerine Antalya'da kalan Frank Rijkaard'ı sanırız endişelendirmiştir. Leo Franco sonrası kaleyi teslim alan Asenjo eldivenleri altyapıdan yetişen De Gea'ya kaptırdı. Genç kaleci yüksek toplarda iyi ama cepheden şutları sektiriyor. Dönen topları kovalamak gerek. Defans hattının en zayıf halkası sol bek Antonio Lopez. Defansın göbeğindeki Perea ve Dominguez yerden seri oynayan forvet hattına karşı zorlanıyor. Kıvrak adamlar, yayın çevresinde frikik kazanabiliyor. Defansın en iyi adamı Çek Ujfalusi. Sağdan ataklara katılıyor ve Reyes ile ikiye birlerle sıfıra iniyor.

AGÜERO'YA KARŞI UĞUR'UN İŞİ ZOR

Barça'ya karşı ofsayt taktiğiyle oynadılar ve stoperlerini ileri çıkararak oyunu 30 metrelik bir alana sıkıştırdılar. Juventus'tan gelen ön libero Tiago takıma denge getirmiş. Barça'nın Iniesta- Xavi-Messi üçgeniyle boğuştuğundan ataklara katılamadı. Partneri Assunçao ise rakip hücumlarda iki stoperine yakın oynuyor. Hızlı ve uzun toplarla çıkmayı seven Atletico'nun iki kanadındaki Simao ve Reyes'in devamlılıkları yok. Ama boş alan yakaladıklarında Reyes'in driplingleri rakibin dengesini bozuyor. Simao, sertlik gördüğünde ikili mücadelelerden kaçan, ancak frikiklerle skoru değiştirebilen bir yetenek. Atletico Madrid'de olup Galatasaray'da olmayan şey ise elbette golcüler! Forlan ve Agüero ikilisinin kanatlara yaptığı boş koşular, stoperleri alıp götürüyor. Sol kanadı seven Agüero'ya karşı Uğur'a çok iş düşüyor. İki forvet de orta göbekten dikine atılan toplarla ofsayt taktiği uygulayan takımları cezalandırabiliyor. Aman dikkat!

BAROS&KEWELL'DAN HABERSİZLER

Vicente Calderon'da konuştuğumuz taraftarlar eşleşmede iki takımın da evinde favori olduğunu, çok gol atanın turu geçeceğini söylüyor. Galatasaray'da Baros ve Kewell'ın sakat olduğundan haberleri yok! Ancak kulüplerinin Barça maçı dergisinde Avrupa'nın en elit kulüplerinden biri olarak tanıtılan Galatasaray'ın en tehlikeli isimleri olarak Baros ve Kewell gösteriliyor. Üstelik gönderilen Nonda ile Avrupa'da forma giyemeyen Jo'ya da kadroda yer verilmiş. Vicente Calderon Stadı'nın zemini maçtan önce bol bol sulanıyor. Bol yamalı zemindeki oyuna tribünün katkısı büyük. Barcelona maçında hakem Iturralde Gonzalez'in kimyasını değiştirdiler. Takımlarının sıkıştığı dakikalarda 50 bin taraftarın tezahüratı 12. adamı oyuna direkt dahil ediyor.

KAR DURACAK YAĞMUR GELİYOR

İspanyol polisi mükemmel güvenlik önlemleriyle iki takım taraftarları arasındaki teması kesiyor. Galatasaraylılar'ın oturacağı kale arkası 'Ultras' grubu Frente Atletico'nun tam karşısında. Madrid'de dün başlayan kar yağışının yarın kesilmesi ve maçın oynanacağı perşembe günü yağmur bekleniyor. Hava sıcaklığı ise gece eksi 6'ya kadar düşüyor. Dileriz Galatasaray'ı üşüten Madrid'in soğuğu olur; Atletico'nun futbolu değil.
Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları