Helvacı brütüs mü?

Vedat Eşkinat, başkan adaylarından Mehmet Helvacı hakkında açıklamalarda bulundu.

Galatasaray'da, Mali Genel Kurul'dan sonra yönetim kurulundaki görevinden istifa eden Vedat Eşkinat, başkan adaylığını resmen açıklayan eski 2. Başkan Mehmet Helvacı'nın adaylığıyla ilgili önemli bir tespitte bulundu. Radyospor'da Özgür Sancar'ın canlı yayın konuğu olan Eşkinat, merhum Özhan Canaydın'ın, vefat etmeden önce, başkanlık için Helvacı'yı işaret ettiğini dile getirdi.

Vedat Eşkinat, Mehmet Helvacı'nın Galatasaray etiğinden ayrılmadığını vurgulayarak, "Brütüslükle suçlandı. Asla böyle bir şey yapmadı. Buna rağmen bazı çevreler kendisini zor duruma düşürdüler. Ama Galatasaray'ı zor duruma düşürecek bir şey yapmadı. Mert bir biçimde Galatasaray etiğine sahip olduğunu gösterdi. Mehmet Helvacı, Galatasaray için bir şanstır. Galatasaray, sayın Helvacı ile birlikte çok ciddi bir çıkış yapacaktır" şeklinde konuştu.  

ÖZHAN CANAYDIN'IN ORTAYA KOYDUĞU VİZYONDA HELVACI BÜYÜK BİR ROL OYNUYOR

Vedat Eşkinat, “Şu anda mevcut aday ya da aday olasılığı olanlar içerisinde Mehmet Helvacı en doğru adaydır. Galatasaray'ın yapısını, sıkıntılarını ve gelecek perspektifini en iyi bilen kişidir. Merhum başkanımız Özhan Canaydın'ın içerisinde bulunduğu bir toplantıya tanıklık ettim. Merhum başkanımız, Galatasaray'ın yapısını bize anlattı. Projelerin neler olduğunu söyledi. Bir spor kulübünün nasıl idare edilmesini ihtiva eden bir konuşmaydı. Ana konular, şirket birleşmesi, stat ve Riva'ydı. Bugün bunların pek çoğunun bitmesi beni çok mutlu ediyor. O toplantıda sayın Canaydın, bir kişiyi yanında getirdi. Bu kişi sayın Mehmet Helvacı idi. Canaydın, bütün bu projelerin planlayıcısı olarak Helvacı'yı o toplantıya getirdi. Canaydın'ın bu projeleri gerçekleştirmesindeki en büyük yardımcısı, teknisyeni sayın Helvacı idi. Rahmetli başkanımız bu vizyonu ortaya koyarken, yanındaki kişi Mehmet Helvacı'ydı. Bu toplantının kayıtlarını kendi arşivimde saklıyorum. O tarihten beri Mehmet Helvacı'nın Galatasaray'a neler kattığını çok iyi biliyorum. Fakat son bir yıldaki tavırları, her zaman gerçeğin arkasında olma ilkesi, ki kendisi ‘krallığın, tacın uğruna bile olsa, gerçeğe asla ihanet etme' ilkesinden hareket etmiştir. Kendi toplumundan bile tepki görmesine karşın Galatasaray menfaatini ön plana koyması, kendini ön plana çıkarmaması onun ne kadar doğru bir aday olduğunu gösteriyor" dedi. 

MEHMET HELVACI'NIN ADAY VE OLASI ADAYLARDAN FARKI


Helvacı'nın başkan adaylığını büyük bir önem arz ettiğini belirten Eşkinat, “Mehmet Helvacı'nın başkan adaylığı, Galatasaray'ın ehil ellere teslim edilebileceğini, eski parlak günlere dönebileceğini göstermesi açısından büyük önem arz ediyor. Ben genel kurul üyesi olarak Helvacı'nın aday olmasından çok mutluyum. İkincisi Galatasaray taraftarı olarak bunu heyecanla karşılarım. Sayın Helvacı, kimsede olmayan çok büyük bir birikime sahip. Bu birikimi yansıtabilmesi başkan olursa çok daha kolay olacaktır. Fikirleri Galatasaray'ın sahip olduğu misyonu çok iyi özetliyor. Kulübün mali ve idari yapısı çok iyi biliyor; dolayısıyla sorunların çözümü konusunda çok önemli reçetelere sahip. Ben kendisini tüm kalbimle destekliyorum" diye konuştu.

GERÇEKLERİ SÖYLEDİĞİ İÇİN TEPKİ ALDI


Vedat Eşkinat, “Mehmet Helvacı, açıklamaları ve kararlarıyla hem camia içinden hem de dışından tepki aldı; bu seçime ne ölçüde yansır, Helvacı'nın şansı nedir?" şeklindeki soruya ise “Geçtiğimiz dönemde yaşananları en iyi analiz eden Mehmet Helvacı'ydı. Çok doğru önerilerde bulundu. Söylediklerinin hepsi, istisnasız, gerçek oldu. Galatasaray aklı selim bir camiadır. Bir ailedir. Zaman zaman birbirimize kızsak da doğruları söyleyen insanları yanlış anlasak da onları söylediklerinin doğru olduğu anlaşıldığı zaman herkes gereken taktiri gösterir. Sonuç olarak haklının hakkı teslim edilir. Genel Kurul üyeleri, sayın Helvacı'nın söylediklerinin doğru olduğunu anlayacaklar ve seçimde oylarını buna göre kullanacaklar" diye cevap verdi. 
Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları