Zafer için iki şartı var!

Kadıköy'de 18. şampiyonluk kupası ile futbola nokta koyan sarı-kırmızılı eski oyuncu Ayhan Akman, derbi öncesinde açıklamalarda bulundu. Akman'ın sözleri burada...

Ayhan Akman... Önce Gaziantepspor'da parlayan ve tarihi bir bonservis ücreti karşılığında Beşiktaş'a geçip, Galatasaray'a 11 yıl hizmet ettikten sonra kaptan olarak sahalara veda eden bir isim.

Kadıköy'de 18. şampiyonluk kupası ile futbola nokta koyan Ayhan, artık bir eğitmen. Galatasaray alt yapısında göreve başlayan ve yeşil sahanın kenarında Türk futboluna hizmet verecek olan Ayhan Akman derbi öncesi Hürriyet'e konuştu...

İşte Ayhan Akman'ın açıklamalarından bir bölüm

HER YERDE DERBİ

"Pek çok derbiye çıktım. Ancak, Galatasaray-Fenerbahçe maçlarında taraftarın ve basının gösterdiği ilgi nedeniyle futbolcu büyük baskı altına girer. Bir hafta boyunca kafanızda o maçı oynarsınız. O maç ile yatıp, kalkarsınız. Uyumanıza, idman programınıza, oturup kalkmanıza dahi büyük özen gösterirsiniz. Etrafınızda sizi pozitif yönde motive eden insanlar olur. Girdiğiniz ve uğradığınız her ortamda o derbi konuşulur."

BURAK VE UMUT GALİBİYETE YETER

"Galatasaray, kupadan elendi. Bu maçı mutlaka kazanmak isteyeceklerdir. 1461 Trabzon karşısındaki eleniş büyük hırs yaratmıştır oyuncular üzerinde. Ayrıca, Fenerbahçe galibiyeti ile taraftara da kendilerini affettirmeyi düşünüyorlardır. Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'ndeki iyi gidiş ve ligde de liderliğin sürmesi nedeniyle çizgisini korumak adına sahaya çıkacak. Kayıp işlerine gelmez. Derbide, Galatasaray'ın performansı skor üzerinde belirleyici olacak. Şu bir gerçek, Arena'daki maçta kesin olarak sarı kırmızılılar baskılı oynayacak. Sonucun da olumlu olması Burak ve Umut'un gününde olmasına bağlı. Eğer iki golcü yine formda olursa, G.Saray galibiyete uzanır."

5-1 SONRASI CANAYDIN HAKKINI HELAL ETTİ

"Fenerbahçe maçlarıyla ilgili unutulmaz bir anım da var. 5-1'lik Türkiye Kupası zaferi. Rahmetli Özhan Canaydın başkan, Kadıköy'de ağır yenilgimizden sonra gelip, "Bu maçı ancak farklı kazanırsanız, size hakkımı helal ederim. Başka türlü olmaz. O yenilgiyi temizleyecek bir futbol ve sonuç alın" demişti. Biz de sahaya bu laf üzerine çıktık. Özhan Canaydın'a hakkımızı helal ettirdik. O derbi benim için çok özeldi. Fenerbahçe'ye karşı Kadıköy'de çok iyi oynadığımız maçları bile kazanamadık. Bunun nedenini çözemiyorum. Orada, o sahada bir kısmetsizlik yaşıyoruz."

'GALATASARAY YİNE ZİRVEDE BİTİRİR"

"Kadro olarak G.Saray, F.Bahçe'nin önünde. Ben Fenerbahçe derbisinde takımın  gerçek performansını ortaya koyacağına inanıyorum. Şampiyonluk yarışı ise yine Galatasaray ile Fenerbahçe arasında  geçer ama Galatasaray kadro yapısı ile yine hedefe ulaşır"
Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları