Yıldızların gelmesi için...

Şampiyonlar Ligi arenası için iddialı bir kadro kurmaya hazırlanan Galatasaray, 'belirsizliğe' takıldı. İşte gelişmeler ve detaylar...

Galatasaray'ı gelecek sezon uygulanacak yabancı kontenjanı kara, kara düşündürüyor. Cim-Bom, Şampiyonlar Ligi arenası için iddialı bir kadro kurmaya hazırlanırken, yabancı belirsizliğine takıldı. Ligdeki 6+2 uygulamasının önümüzdeki yıldan itibaren değişeceği bilgisini alan sarı-kırmızılı yönetim bu konuyla ilgili Türkiye Futbol Federasyonu'nun vereceği karara göre hareket edecek.

TFF'nin yeni sezondan itibaren sahada 5 yabancıya izin verirken, sınırsız yabancıyla sözleşme yapılmasına imkan tanıyacağı bilgisini alan ve bunun doğruluğunu araştıran sarı-kırmızılılar konunun netlik kazanmasını bekliyor. TFF'nin sınırsız yabancı transferine izin vermesine olumlu bakan ancak sahadaki 5 yabancı kısıtlamasının takıma zarar vereceğini düşünen Cim-Bom'da, özellikle Fatih Terim'in, tribünde oturacak yabancı futbolcuya sıcak bakmadığı öğrenildi.

Terim ve Başkan Ünal Aysal arasında önümüzdeki günlerde yapılması beklenen transfer toplantısının da, TFF'nin alacağı kararla doğrudan ilişkili olduğu ve açıklanacak kurala göre yol haritasının çizileceği ifade edildi. TFF'nin yabancı sınırını 5'e çekmesi halinde iç piyasaya ağırlık verecek olan Galatasaray, gurbetçileri de kadrosuna katmaya çalışacak. Diğer taraftan TFF'nin yabancı sayısıyla ilgili kararını önümüzdeki ayın ortasında vermeye hazırlandığı bildirildi.
Kadrosunda sözleşmeli 9 yabancı futbolcusu bulunan ve Felipe Melo'yu da kiralık ya da bonservisiyle yeniden kadrosuna katmak isteyen sarı-kırmızılı kulüp kararın en kısa sürede çıkmasını istiyor.

YABANCILAR
Muslera, Eboue, Ujfalusi, Elmander, Milan Baros, Albert Riera, Pablo Pino, Bogdan Stancu, Emmanuel Culio
Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları