Yıkılmayan tek kale

Galatasaray’da savunma, orta saha ve forvet değişiyor, ancak değişmeyen tek şey kaleci Fernando Muslera oluyor. Aslan’daki 6. sezonuna giren 30 yaşındaki eldiven, henüz ilk iki resmi maçta takımına 1 Süper Kupa ve 1 de 3 puan kazandırdı.

Cim Bom, yeni sezona Süper Kupa şampiyonluğu ve Süper Lig’deki ilk maçtan da 3 puanı kaparak ayrıldı. Genel anlamda oyun olarak beklentileri karşılayamayan Galatasaray’da ön plana çıkan ilk isim, Fernando Muslera oldu. Aslan’daki 6. sezonuna giren Muslera, şu ana kadar takımın en az eleştirilen oyuncuları arasında yer alıyor. Yakın zamana baktığımızda sağ beki, sol beki, stoperi, orta sahası ve forveti hep değişen Cim Bom’da değişmeyen tek gerçek Muslera oldu. Özellikle kaleci antrenörü Taffarel’in gidişinden sonra nasıl bir performans ortaya koyacağı merakla beklenen Uruguaylı eldiven, şu anki kaleci antrenörü Fadıl Koşutan’la da uyum içinde çalıştı.

Taraftar çok seviyor

Bunun sonucunda Muslera, yeni sezonun ilk iki karşılaşmasındaki kusursuza yakın oyunuyla, hem Süper Kupa’nın hem de Karabük karşısındaki galibiyette başrolü oynadı. Cim Bom’la 2018’e kadar sözleşmesi bulunan 30 yaşındaki milli kaleci, taraftarların da en sevdiği oyuncuları arasında yer alıyor. Hemen hemen herkesin ortak görüşü de; Muslera’nın kariyerine Sarı-Kırmızılı kulüp altında nokta koyması yönünde.

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları