Yeteeeeeeeeeer!!!

Milli maç arasında bir çok oyuncusunu sakatlıklara kurban eden Galatasaray talihsizliğine isyan ediyor.

Ligde peş peşe Orduspor ve Eskişehirspor mücadelelerinde puan kaybeden Galatasaray, milli maçlar nedeniyle liglere verilen arada yara sarmayı planlıyordu ancak milli maç arası sarı-kırmızılılar için kabusa dönüştü. Ancak Galatasaray'da bu durum ilk kez yaşanmıyor...

Hollanda karşılaşması öncesinde milli takımımızın yaptığı hazırlık karşılaşmasında Semih Kaya ve Hakan Balta'yı kaybeden Galatasaray, Hakan'ı yeni sezona yetiştirse de; ligin ilk haftasında oynanan Kasımpaşa karşılaşmasında Semih Kaya'dan yararlanamamıştı.

SELÇUK VS. AVCI

Hollanda ve Estonya ile oynanan karşılaşmalar için verilen arada fiziksel bir sakatlık yaşanmasa da mental yıpranmalar sarı-kırmızılı ekibin başını ağrıttı. Milli Takımlar Teknik Direktörü Abdullah Avcı tarafından Hollanda ve Estonya karşılaşmalarından ilk 11'de şans verilmeyen Selçuk İnan, milli takımdan morali oldukça bozuk dönmüş ve sonraki haftalarda oyuncunun performansındaki düşüş dikkat çekmişti.

Türkiye'nin en iyi orta saha oyuncusunu kadroya almayan Avcı, bu durumu taktik sebeplere bağlarken; kamuoyunda oluşan krizi doğru yönetememesi Galatasaray'ın zararına oldu. A Milli Futbol Takımımızın, Romanya ve Macaristan ile oynadığı karşılaşmalar ise Galatasaray'ın son dönemde en hasarlı çıktığı milli maçlar oldu.

İlk olarak Romanya maçı öncesinde kadrodan çıkartılan Hakan Balta'nın sakatlığıyla sarsılan Galatasaray, daha sonra Selçuk ve Burak'ın sakatlıkları nedeniyle kadrodan çıkartılmasıyla şok oldu. Macaristan karşılaşmasının ardından Galatasaray'ı bekleyen sıkıntı ise Hamit Altıntop ve Semih Kaya'nın sakatlıkları oldu.

SAKATLARIN SON DURUMU İÇİN TIKLAYIN...

ELMANDER BİLMECESİ

Galatasaray'ın bu milli maç arasında yaşadığı bir diğer sıkıntıda İsveç Milli Takımı'nda forma giyen Johan Elmander'in durumu oldu. Geçtiğimiz sezon Süper Final'de oynanan Fenerbahçe karşılaşmasında ayak tarak kemiğinden sakatlanan İsveçli golcü, o günden itibaren bu sakatlığı atlatamadı. Tam olarak düzelmeden İsveç Milli Takımı ile EURO2012'de forma giyen Elmander'in sakatlığı tekrarlarken, bu sakatlık İsveçlinin bu sezonki performansını da aşağıya çeken faktörlerden biri oldu.

Galatasaray'ın ligde Eskişehirspor ile oynadığı karşılaşmada sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen Elmander, İsveç'in Almanya ile oynadığı karşılaşmada tekrar sakatlanmıştı. İstanbul'a sakat dönen İsveçli'nin Gençlerbirliği ile oynanacak karşılaşmada forma giyip giymeyeceği belirsizliğini koruyor.

ALBAYRAK'IN AÇIKLAMALARI İÇİN TIKLAYIN

ALBAYRAK İSYAN ETTİ

Galatasaray'ın milli maç aralarından yaralı çıkmasına bir tepki de sarı-kırmızılıların yönetim kurulu üyesi olan Abdürrahim Albayrak'tan geldi. Hürriyet'e konuşan Albayrak; "Biz futbolcularımızı Milli Takım'a hem vücut hem de psikolojik olarak son derece iyi gönderiyoruz. Ancak ne hikmetse hep Galatasaraylı oyuncular milli takımlardan yara alarak ve psikolojik tahribata uğramış şekilde dönüyorlar" şeklinde konuştu.



Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları