Galatasaray'ın Lille'den transfer ettiği ve 2013-2014 sezonundan başlamak üzere 4 futbol sezonu için anlaşmaya vardığı Kamerunlu stoper Aurelien Chedjou İstanbul'a geldi.
Galatasaray'ın Lille'den transfer ettiği ve 2013-2014 sezonundan başlamak üzere 4 futbol sezonu için anlaşmaya vardığı Kamerunlu stoper Aurelien Chedjou İstanbul'a geldi. Başkan Ünal Aysal'ın danışmanı Bülent Tulun ile birlikte gelen başarılı oyuncuyu havaalanında bir grup G.Saray taraftarı karşıladı.
Havaalanından Floya Metin Oktay tesislerine geçen kafile, Metin Oktay tesislerinde küçük bir gezi düzenledi ve Chedjou'ya tesisler anlatıldı. Kamerunlu stoper ilk olarak sarı-kırmızılıların yardımcı antrenörü Ümit Davala ile tanıştı.
Sarı-kırmızılılar transferin bittiği 30 Mayıs günü yaptığı açıklamada, futbolcunun eski kulübüne (Lille FC) 6.300.000 EUR bonservis ücreti ödeneceğini, oyuncuya ise her bir sezon için 2.200.000 EUR sabit transfer ücreti ve 10.000 EUR maç başı ücreti ve bir kereye mahsus olmak üzere 200.000 EUR imza ücreti verileceğini duyurmuştu.