Yeni Özil'ler yetiştirilecek

Almanya hükümetiyle görüşmeler yapan Sarı-Kırmızılılar, Frankfurt'un batısındaki Wisbaden'de bulunan 200 dönümlük bir araziyi 99 yıllığına kiralayacak. Galatasaray Kulübü kuracağı akademide yeni Mesut Özil'leri, Nuri Şahin'leri yetiştirecek.

Son iki yılda sportif olarak çok önemli başarılar elde eden Galatasaray'ın altyapı hamlesi büyüyor... Sarı-Kırmızılı yönetimin bir süredir çok gizli bir şekilde üzerinde çalıştığı süper proje ile ilgili ayrıntılar gün yüzüne çıktı.

Alınan bilgilere göre Galatasaray, 12 milyon Euro harcayarak Almanya'da futbol akademisi kuracak... Başkan Ünal Aysal geçtiğimiz hafta Almanya'ya giderek bir dizi temaslarda bulunmuştu. Aysal ve yöneticilerin bu ziyaret sırasında Alman Hükümeti ile de görüştüğü belirlendi.

Bu görüşmede Frankfurt'un batısında yer alan Wisbaden'de 200 dönümlük bir arazinin 99 yıllığına Galatasaray'a kiralanması konusunda anlaşıldığı ifade edildi. Toplam 800 ögrenci kapasiteli olması planlanan futbol akademisinde yeni Mesut Özil'ler, yeni Nuri Şahin'ler, yeni Hamit Altıntop'lar yetiştirilecek.

TEKNİK SORUMLU FATİH TERİM OLACAK

Galatasaray bu proje hayata geçirdiğinde Almanya'da akademi kuran ilk yabancı kulüp olacak... Projenin teknik sorumluluğuna Fatih Terim, finansal sorumluluğuna ise Emru Köksal getirilirken şu anda son pürüzler üzerinden geçildiği kaydedildi. Sarı-Kırmızılılar'ın ilerleyen günlerde ise Almanya'dan bir 3. Lig kulübü satın almayı planladığı da ifade ediliyor.

Ayrıca Galatasaray'ın bir Anadolu ilinde de futbol akademisi açmak için girişimlere başladığı açıklandı. Bu ilin çok büyük bir ihtimalle Mardin olacağı da gelen bilgiler arasında.

İşte Fatih Terim'in altyapı projesini açıkladığı dakikalar...

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları