Yeni lig statüsü kapıda!

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim kurulu, dün akşam yayıncı kuruluş Digiturk'un verdiği iftar yemeğinde bir araya geldiği kulüp temsilcilerine sürpriz bir lig modeli önerisi getirdi. Detaylar...

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim kurulu, dün akşam yayıncı kuruluş Digiturk'un verdiği iftar yemeğinde bir araya geldiği kulüp temsilcilerine sürpriz bir lig modeli önerisi getirdi.

Çırağan Sarayı'ndaki yemeğe A.Gücü ve Trabzonspor dışındaki tüm kulüplerin temsilcileri katıldı. Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, "TFF varsa ben yokum" diyerek yemeğe katılmazken, A.Gücü'ndeki kaos nedeniyle bir temsilci gönderemedi. Geniş bir menüden oluşan iftar sonrası asıl konuya geçildi.

TFF yetkilileri kulüp başkan ve temsilcilerine yeni lig modeniyle ilgili bir sunum yaptı. Sunumdaki model Belçika'dan esinlenerek gündeme getirilmişti. TFF liglerin 34 hafta oynandıktan sonra ilk 4'deki takımın aralarında maç yapmasıyla şampiyonun belli olmasını istediği modeli uzun uzun anlattı toplantıda.. Başkanlar bu modele sıcak baktı. Zaman zaman tartışmalar yaşansa da fikir olarak bu sistem kabul gördü.

Buna göre liglerde Nisan 15 gibi bitecek. Buradaki en önemli noktalardan biri de şu: 34 haftanın 9'u da Çarşamba günü oynanacak. Böylece lig erken bitecek ve play-off maçları devreye girecek. İlk 4 şampiyonluk için, 5, 6, 7 ve 8 ise Avrupa vizesi için mücadele edecek. Bunradan önde çıkacak takım 4. Sıradaki ekip ile Avrupa Kupaları'na katılmak için mücadele edecek ve ipi gögüsleyen takım Avrupa'ya gidecek.

Peki bu modeli TFF bu sezon uygulayacak mı? Bunu ciddi şekilde düşünüyor. Bu sistem ile kulüpler hem daha fazla maç oynayarak kazanç sağlayacak hem de 8. sıradaki bir takım bile Avrupa'ya gitme şansını elde edebilecek. Yayıncı kuruluş da daha çok maç yayınlayacak. İlk 4 dışındaki takım play-off sırasına göre de para kazanacak.
Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları