Yeni Kewell olabilir mi?

Galatasaray'ın Yunanistan Ligi takımlarından Olympiakos'tan kadrosuna kattığı Albert Riera Ortega'nın uyum sorununu çabuk atlatması hem teknik heyette hem de yönetim cephesinde büyük sevinçle karşılandı.

Galatasaray'ın Yunanistan Ligi takımlarından Olympiakos'tan kadrosuna kattığı Albert Riera Ortega'nın uyum sorununu çabuk atlatması hem teknik heyette hem de yönetim cephesinde büyük sevinçle karşılandı.

Sarı-kırmızılıların geçtiğimiz dönemde en çok güvendiği bölge olan sol kanatı devralan İspanyol yetenek, Galatasaray'da çıktığı 4 maçta toplamda 250 dakika sahne alarak, tekniği ve attığı paslarla dikkat çekti. Sol çaprazdan çektiği sert şutlarla da sol ayağını konuşturmayı başaran Riera, henüz gol ile tanışamamasına rağmen, kalitesini gözler önüne serdi.

Transferinin ardından uzun boyu nedeniyle Marek Heinz mı olacak? sorularını akıllara getiren 29 yaşındaki oyuncu, tamamen farklı bir futbolcu olduğunu göstererek, "Galatasaray'ın yeni Harry Kewell'ı olacağım" sinyali verdi.

Teknik direktör Fatih Terim'in de hem performansından hem de takım oyununa kısa zamanda uyum sağlamasından dolayı memnun olduğu Riera ise "Takım arkadaşlarımı her geçen gün daha iyi tanıyorum. Arkadaşlarım da beni tanımaya başladı. Kısa zamanda gerçek Riera'yı göreceksiniz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

Fatih Terim'in önceki gün Riera ile yaklaşık 20 dakika süren özel bir görüşme yaptığı ve İspanyol oyuncuya, "Fiziki açıdan takımdaki diğer arkadaşlarından geridesin. Genelde son dakikalarda oyundan çok düşüyorsun. Bir an önce takımla arandaki mesafeyi kapatmanı bekliyorum. Senin gibi yüksek kalite bir oyuncuya çok ihtiyacımız var" ifadelerini kullandığı öğrenildi. Tecrübeli teknik adamın, performanslarında artış beklediği bu oyuncuları önümüzdeki haftalarda daha uzun dakikalar forma vermeyi düşündüğü bildirildi.

Olympiakos formasıyla da taraftarların taktirini kısa zamanda kazanmayı başaran Riera ilk haftalarda fileleri havalandıramamasına rağmen sonrasında attığı gollerle büyük alkış toplamıştı.



Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları