Yazarlar ne dedi?

Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında Galatasaray deplasmanda Trabzonspor ile 0-0 berabere kaldı. Yazarların görüşleri...

Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında Galatasaray deplasmanda Trabzonspor ile kozlarını paylaştı. Bu maç öncesinde Fenerbahçe'yi Türk Telekom Arena'da mağlup eden ve ezeli rakibinin Karabükspor'a yenilmesiyle çok rahat bir karşılaşmaya çıkan sarı-kırmızılılar sahadan 0-0'lık beraberlikle ayrıldı.

İlk yarıda istenenleri sahaya yansıtan Fatih Terim'in öğrencileri ikinci yarıda ise beklentilerin çok uzağında kaldı. Spor yazarları köşelerinde, sarı-kırmızılıların erken tatile çıktığını ifade etti.

Zaman Gazetesi yazarlarından Ahmet Çakır, Nordin Amrabat'a eleştiride bulunurken, "Çarpışan araba gibi" dedi.

İşte spor yazarlarının Trabzonspor - Galatasaray karşılaşması değerlendirmesi...


AHMET ÇAKIR - Zaman


Sezonun şu ana kadarki en kötü maçı değilse bile ilk üçe rahatlıkla girebilecek kadar berbat bir futbolsuzluk gecesiydi. Sanki golsüz beraberlik ikisini de şampiyon yapıyormuş da onun için oynarmış gibiydiler. İkisinin de birbirini en kolay yenebileceği maçtı ama sanki bunu denemek bile istemediler.Galatasaray'ın maça yoğunlaşamama nedenleri açıktı. Devler Ligi başarısının ardından Fenerbahçe'yi de yenmiş olmayı bütün sezona bedel görenler hiç de az değildi. Ayrıca, futbol gündeminin başka bir yere kaymış olması da bu nedenlere eklenebilir. Böylece Sarı Kırmızılı takım erken tatile çıkmış gibiydi. Bu maçta uğranabilecek kayıp belki de sezon içinde en az üzülecek durum olurdu. Amrabat hâlâ nasıl oynaması gerektiğini öğrenemedi, çarpışan arabalar gibi! Verdiği klas pasta da Burak yetersiz kaldı. Şampiyonlar Ligi golcüsü ofsayta düşmekten fırsat bulabildiğinde oynuyor. İlk yarıdaki en önemli pozisyonda vuruş yetersizliği bir kez daha kendini gösterdi. Sonrasında çok açık ofsaytta aldığı topu da kullanamadı. Tamam, taraftarın tepkisi ve başka duygusal nedenler var ama bu kadar verimsizlik için çok da geçerli değil bunlar.


Maçın ikinci yarısı ve geneli aslında Galatasaray'ın bu sezonki maçlarının da özeti gibiydi. Oyuna hakim, iyi paslaşan ama pozisyon üretmekte zorlanan bir takım görüntüsü. Galatasaray bu sezon şampiyon olduğu geçtiğimiz sezonki temposu ve üretkenliğinin yanına bile yaklaşamadı. Yeni ve iyi transferlere rağmen performansı beklenenin çok altında. Fakat bütün bu eksiklere rağmen ligi zirvede tamamlayan bir Galatasaray'dan bahsediyoruz. Düşünün siz diğer takımların halini. Ya da Galatasaray'ın geçen seneki performansına yaklaştığını varsayalım ki o potansiyel var. İşte o zaman ligde açık ara şampiyonu olur.

UĞUR MELEKE - Milliyet

İki hocanın da hatırlamak istemeyeceği türden bir maç oynandı Avni Aker'de. Yıllar sonra taraftarların da “Hani şöyle bir maç izlemiştik” diye anacağı bir müsabaka değildi sanırım. Temposu genelde düşük, bireysel performanslar bir önceki maçı aratır türden, sıkıcı oyun. Sahaya yabancı madde atılması da cabası...  Ne Şenol Güneş, Eskişehir 11'inden o maçtaki ilk 20 dakikalık verimi alabildi; ne de Terim, Fenerbahçe kadrosundan aynı performansı... Üstelik durum 0-0'ken her iki hocanın defansif hamleler yapması da enteresan. Bazen böyle maçlardan sonra Michel Hidalgo'nun 0-0'da her iki takıma 0 puan verilmesi önerisi sempatik geliyor bana!

Terim cephesinde bir puanın akisi daha olumludur sanırım. Umut maça orta sahayı beşleyerek başladı, 61'deki oyuncu değişikliği ve 4-5-1'e dönüşle bir puan hedefi daha da açık oldu. İkinci devrenin başında iki kez Burak'ın bir kez de Melo'nun duran toplarda oyunu yavaşlatması, bu yıl Galatasaray'da pek alışık olduğumuz türden hareketler değildi. Belli ki Terim de, Galatasaraylılar da Trabzon'dan 1 puanı alıp tatile çıkmak istiyorlardı. Hedeflerine de ulaştılar zaten.

CÜNEYT TANMAN - Bugün


Özellikle Galatasaray açısından tatil moduna girmenin de etkisi vardı. Kendi evinde olmasına rağmen Trabzonspor'un Galatasaray'ı baskı altına alacak gücü yoktu. Zaman zaman kontrada yakalamaya çalıştılar ama son paslar, son hareketlerde tıkandılar. Galatasaray da Trabzon'dan farklı değil. İki maçtır özellikle önde birşey yapmıyorlar. Sarı-Kırmızılılar, Şampiyonlar Ligi'nde devam ediyor ama ciddi sıkıntıları var. Maçın son dakikalarını gol yemeden zor bitirdiler. Galatasaray'da kalitesine ve performansının üst seviyesine yakışır noktada oyuncusu çok az... İyilerin başında Semih geliyor. Dany ile çok uyumlu. Muslera dün akşam Galatasaray'ı ayakta tutan önemli isimdi. Dany'nin süratiyle önemli müdahaleleri oldu. Riera beklediğimden biraz daha iyi bek oynamaya başladı ama Galatasaray devre arası bu bölgeyi güçlendirmeli... Orta alanda Selçuk fena değildi. Melo eski Melo olmaya başladı. Galatasaray'ın özellikle deplasmanlarda çift santrafor oynaması doğru değil. Takım önde etkisiz. Umut orta sahaya yakın oynasa da onun yerine bir orta saha daha mantıklı. Fatih Terim iki maçtır Umut, Yekta değişikliği ile bunu tespit ettiğini gösteriyor ama bu değişikliği yapmak için 61 dakika beklemesi bence doğru değil.Oyuna bu düzenle başlamalı. Galatasaray'da kanatlar da işlemiyor. Amrabat koşuyor ama çok etkisiz. Bir etkili ortası bile yok. Hamit oyun başında bir iki pozisyonda gözüktü ama Hamit'ten beklenti bunun çok daha üstünde. Umut çok koşuyor, çalışıyor ama çok silik, hücumda etkili değil. Burak daha çok boş alan bulabilmeli, rakiplerinin markajından daha kolay sıyrılabilmeli. İki maçtır sahada yok sanki... Sonuçta Trabzon için beraberlik normal diyebiliriz Galatasaray için beraberlik bu oyundan sonra çok çok iyi...

RIDVAN DİLMEN - Fotomaç

Derbilerden iyi futbol beklenmez derler. Hakikaten dün de Avni Aker'de öyle oldu. İzleyenleri uyutan, zevksiz tipik bir orta saha oyunu izledik.
Çok top kayıpları izledik. Organize hücumları ise son 15 dakikada Trabzonspor adına izledik. Bence daha önceki maçlara bakarsak Galatasaray için alınan 1 puan kazanç oldu. Trabzonspor için ise kaybedilen iki puan vardı sahada. Her oyuncu birbirine çok yakın ve çok da top kaybedince ortaya kötü bir futbol çıktı. Kazanmak için orta saha oyuncularınızın pres yaparak topu öne taşımaları şarttır. Galatasaray bunu dün hiç yapamadı. Oyunu rakip yarı alana yıkamadı. Selçuk çok kötüydü. Melo daha fazla savunmada kaldı. Galatasaray'ın stoperlerinin dışında iyi oynayan yoktu. Eboue ve Riera ile orta saha oyuncuları hiç savunma yapmadılar. Melo vasattı. Selçuk kötüydü. Oyuna giren Aydın kötüydü. İlk yarı Hamit iyi oynadı ikinci yarıda yok oldu. Solda Amrabat çıkana kadar kötüydü. Umut etkisiz Burak da sinirliydi. İşte bu olumsuzluklara dayanarak ve F.Bahçe'nin puan kaybetmesini düşünerek G.Saray'ın aldığı 1 puana iyi dedim.
Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları