Yazarlar ne dedi?

Galatasarayımızın Beşiktaş ile 3-3 berabere kaldığı karşılaşmanın değerlendirmelerini sizler için bir araya getirdik.

Spor Toto Süper Lig'de 2. hafta karşılaşmasında Galatasaray deplasmanda Beşiktaş ile 3-3 berabere kaldı. Maça mutlak favori olarak çıkan sarı-kırmızılılar sahadan beraberlikle ayrıldı.

Karşılaşmanın ardından yorumlarda bulunan spor yazarları yenilen basit gollere değindi.

İşte Türk spor basınının önde gelen kalemlerinden Beşiktaş - Galatasaray maçı değerlendirmesi

AHMET ÇAKIR / ZAMAN

Galatasaray'ın son yıllarda hiç olmayacak maçlar kaybetmesine elbette ki defalarca tanık olduk ama bu karşılaşmada yenilmek için gösterdiği çaba çok ender rastlanır nitelikteydi. Yedikleri üç golde yapılan hatalar bütün bir sezon boyunca olmayacak basitlikte ve saçmalıktaydı. Özellikle Hakan Balta'nın üçüncü goldeki hatası tam bir çöküşe yol açacak nitelikteydi. Zaten maç öncesinde de Cim Bom'un belki de tek sorunu 'aşırı derecede favori' olmaktı. Sorunlarla boğuşan rakibin Almeida gibi bir kozunu oynatamayışı, Fernandes'in de gerçek veriminin uzağında kalışı gibi maç içi etkenler de eklenmişti. Savunmanın arkasına atılan her top gol pozisyonuydu ama Elmander ve Umut Bulut bütün saygı duyulacak özelliklerine hatta attıkları gollere karşın gerçek anlamda golcü değillerdi. Umut Bulut'un 22. saniyede topu boş kaleye gönderemeyişi 'olur böyle şeyler' denilebilecek bir durum değildi. Çünkü o çok zor sayılamayacak işi becerse zaten dağılmaya hazır rakibe en ağır darbe indirilmiş olabilecekti. Sonrasında da kaçırılan fırsatların yanısıra akıl almaz savunma dağınıklıkları gösterilen bütün çabanın ziyan olmasına yol açtı


Rüya takım, müthiş transferler, Türkiye Ligi’nin rakipsiz şampiyonu, bu tür laflar Galatasaraylı futbolcuları herhalde havaya sokmuş. Bu takım dün gece Beşiktaş karşısında beraberliği Bülent Yıldırım’ın yanlış verdiği penaltı kararıyla yakaladı. Fenerbahçe’den iki, Kasımpaşa’dan bir, Beşiktaş’tan üç gol yiyen bir defans Şampiyonlar Ligi’nde ne yapar? Bunu bizim gibi mutlaka Fatih Terim de düşünüyordur. Yenen üç golde de defansın büyük hatası var. Diyeceksiniz ki, Beşiktaş’ın yediği üç gol neden ? Onlar da defans hatasından. Beşiktaş’ın bahanesi Sivok ve Escude’nin yeni tanışması. Ancak Galatasaray’ın defans ve orta sahası aynı. Melo hazır değildi diyebilir herkes. Ben böyle bir yoruma da katılmam. Madem Fatih hoca ilk on birde Melo’yu sahaya sürdü. Kasımpaşa karşısındaki orta sahayı bozdu. Demek ki, Melo hazırdı.
Galatasaray kadro olarak Beşiktaş’tan çok daha iyi. İki takım arasında futbol kalitesi olarak uçurum var. Ama Beşiktaşlı oyuncuların ortaya koyduğu o müthiş mücadeleye saygı duymak lazım.

LEVENT TÜZEMEN / FOTOMAÇ

Üç büyükler arasındaki derbileri 1983'ten beri izliyorum. Kadro kaliteleri, puan cetvelindeki konumları ne olursa olsun tüm Beşiktaş-Galatasaray maçları heyecan fırtınası içinde geçer, nefes keser ve bol gollü olur. Galatasaray'ın ağır favori olduğu, Beşiktaş'ın da fizik gücüne güvendiği derbi "Gol düellosu" şeklinde geçti. Gollerin tümü bireysel hatalar sonucu oluştu. Semih ve Hakan Balta gibi Milli Takım düzeyindeki oyuncuların rakibe "Al golü at" dercesine yaptığı hatalar çok komikti. Umut-Elmander ikilisi Galatasaray'ın ilk yarı Beşiktaş'a hücum anlamında üstünlük kurmasını sağladı. Bu ikili sahada çok çalışıyorlar, iyi mücadele edip rakip savunmayı aşırı zorluyorlar. Ama aynı tip oyuncular. İkisi de santfor ama "Golcü" değiller. Gol vuruşlarında "Bir standartları" yok. Gözü kapalı atacakları basit golleri kaçırıyorlar, akla gelmeyecek pozisyonları gol yapıyorlar. Sadece Selçuk-Emre ikilisi topla buluştuklarında görerek pas vermeye özen gösterdiler. Hamit çok pas hatası yaptı. Melo'nun oyundan çıkması yanlıştı. Melo oyunun yönünü akıllı değiştiriyor, Selçuk'un öne doğru daha etkili oynamasını sağlıyordu. Melo çıkınca orta alan yükü Selçuk'un üstüne bindi.

VEDAT İNCEEFE / TAKVİM

Maç o kadar hızlı başladı ki ilk saniyelerde yeni transfer Umut Bulut boş kaleye topu gönderemedi. Arkasından 2-3 tehlikeli atak Galatasaray'ındı. 8. dakikada Fernandes'in serbest vuruşunu Melo kendi ağlarına gönderdi. Bundan sonraki dakikalarda oyunun hakimi Galatasaray'dı. Önce Elmander ile beraberliği yakaladılar. 43'te çıkarken G.Saray'ın kaptırdığı topla Filip Holosko yeniden takımını öne geçirdi. Beşiktaş'ın sevinci 2 dakika sürdü. Umut tekrar beraberliği getirdi. İlk yarı böyle bitti. İkinci yarıda Fatih hoca, Amrabat ile oyuna başladı. 51'de Hakan Balta'nın hatasıyla Holosko tekrar öne geçirdi. Oyun mücadele anlamında üst düzeydeydi ama fazla etkili olmayan bir oyundu. Tam bir hatalar oyunuydu. Gollerin hepsi hatalar sonucunda geldi. Selçuk'un golüyle derbi berabere bitti. İki takım da 1 puanla yetindi.


Galatasaray’daysa beş defansif oyuncunun üçü (Semih, Hakan ve Melo) Beşiktaş gollerinin doğrudan içindeler. Ben sarı-kırmızılı savunmayı Terim’li son 36 lig maçında bu kadar kötü gördüğümü de hatırlamıyorum. Galatasaray’ın dünkü diğer iki kötüsüne gelince... Hamit’in hazırlık kampını tam yapamamış halini Emre Belözoğlu’nun (yazı askerde geçirdiği) F.Bahçe’deki ilk sezonuna benzetiyorum. Fizik olarak yetersiz... Emre Çolak’sa yaşça küçük olmasının kurbanı oldu. İlk yarıda bir topu ayağından geç çıkardı diye sırasıyla Terim, Selçuk, Elmander, Ujfalusi ve tekrar Terim’in Emre’ye nasihat etmesi lüzumsuz ve özgüven öldürür türden geldi bana... Tabii ki bu kadar kısıtlı kadro imkânlarıyla ligin en iyi takımı Galatasaray’a karşı kora kor bir derbi oynayan Samet Hoca’nın takımı büyük bir tebriki hak ediyor.

MERT AYDIN / FOTOMAÇ


Galatasaray, İnönü'de Beşiktaş'ın kaos futboluna teslim oldu. Beşiktaş ne yaptı etti, kendi futboluna Galatasaray'ı uydurdu ve Samet Aybaba'ya ciddi anlamda kredi kazandıran puanı aldı. Halbuki maçın ilk yarım saatinin hakimi Galatasaray'dı. Karşılıklı goller vardı ama konuk takım, pas trafiğini kurmuş Beşiktaş'ın topla oynama yeteneği Fernandes ile sınırlı takımını zor durumlara düşürüyordu. Mancınık misali Escude ve Sivok'un arkasına atılan toplar Umut ve Elmander'e malzeme oluyordu. Savaştıkça açılan Beşiktaş, oyun düzeninin dışına ittiği rakibi karşısında Holosko (Samet Aybaba'nın doğru tercihi ile sahadaydı) ile 3. golü bulduğunda Fatih Terim farklı hamleler yaptı. Ama Amrabat onun istediği performansı sergileyemedi. Burak'ın tartışılıp hakkında karar verilemeyecek penaltısı G.Saray'a aslında umudu kestiği puanı getirdi.
Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları