Yaşı değil tarihi...

Galatasaray, saha içinde bir lider kazanacak. Cris, takımdaki en tecrübeli isim konumunda.

EVREN GÖZ YAZIYOR;

Galatasaray, Antalya'da zorlanması beklenen maçı kolaya çevirerek rahat bir galibiyet elde etti. Futbolun bazı doğruları var, bunlardan biri de “İyi futbol iyi futbolcularla oynanır” kaidesi. Galatasaray, bu ligin standartlarının üzerinde bir anlayışa sahip. Gerek oyuncu kalitesi, gerek taktik anlayışı ve kazanma hırsı Spor Toto Süper Lig'de rakiplerinden çok farklı bir konumda bulunmasına yol açıyor.

Terim'in tercihleri yerindeydi. Hamit Altıntop'un yokluğunda Aydın Yılmaz'a forma verilmesi bu tip maçlar için ideal. Ancak Hakan Balta'nın sakatlığından ötürü devam eden görüntüsü ciddi sorunlar yol açabilir. Çağlar'ın yeterliliği tartışılır, bu yüzden transfer döneminde sol bek alınmaması önümüzdeki haftalarda Riera-Çağlar ortaklığı sancılar yaratabilir bünyelerde.

Yeni transfer Cris'e pek iş düşmese de konsantrasyonu ve hamleleri güven verdi. İşini ciddiye alıp skor ve oyunun temposu ne olursa olsun gözü sürekli topta ve defanstaki arkadaşlarının durumundaydı. Galatasaray, saha içinde bir lider kazanacak. Cris, takımdaki en tecrübeli isim konumunda. En büyük dezavantajı ise yaşı değil geldiği tarihtir. Daha TT Arena'ya çıkmadan Old Trafford'da forma giyecek. Mancester Unıted maçında sahadaki en soğukkanlı ismin Cris olacağını düşünmek zor olmasa gerek.

Melo – Selçuk ikilisi geçen yıl uçtaki oyuncuların bu yıla oranla son vuruş ve yaratıcılık anlamında geride olmasından dolayı defalarca rakip kaleye yakın oynamışlardı. Bu seneki Galatasaray'da hem kanatlardan hem de ileri iikiliden goller gelebildiği gibi, Selçuk ve Melo'nun da işi böylece daha kolay olacak. Sarfedilen efor açısından, daha düşük tempoyla maçları tamamlayabilecekler.

Takımın 4 gün içinde Akdeniz Üniversitesi sahası ile Old Trafford arasındaki atmosfer farkı elbette ki konsantre kaybına yol açabilirdi. Muslera'nın ayakları hariç buna pek şahit olmasak da MP Antalyaspor'un eksilmesi maçı bitirdi.

Burak, Amrabat ve Melo'nun takıma girmeye başlaması Galatasaray'ın oyununu daha da yukarılara taşımasına neden olacaktır. Hamit Altıntop'u da bu karenin tamamlayıcısı olarak düşünürsek, Galatasaray henüz Terim'in kafasındaki oyun şablonunu tam anlamıyla sahaya koyamadı. İlerleyen haftalarda ideal 11 birlikte oynamaya başlayınca ligdeki seri galibiyetler Avrupa'ya zafer olarak yansıyacak.

Şimdi gözler yıllardır beklenen Şampiyolar Ligi serüveninde. Old Trafford'a birbirine inanan ve futbol oynamak isteyen bir topluluk gidecek. Alan daraltırsak, kanatları kapatırsak, oyunu tutarsak bir puan alır döneriz mantığıyla değil; Galatasaray'ı Avrupa'ya hatırlatmak için rakip kaleye en yakın noktada prese başlayan ve müsade istemeden rakipten topu kapıp kendi oyununu oynamak isteyen bir anlayış olacak o yeşil sahada.

Daha önce o armayla kibirli İngilizleri çok güzel susturdular, yine yapmaya gidecekler…

evrengoz@yirmidort.tv

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları