Yabancı kotasına kim takılır?

Galatasaray'da sezon sonunda yürürlüğe girecek olan yabancı sınırlaması sonrası gidecek isimler netleşmeye başladı.

Beşiktaş maçından gördüğü kırmızı karttan dolayı Galatasaray'ın Bursaspor, Antalyaspor, Akhisar Belediye ve Orduspor maçlarında forma giyemeyen Felipe Melo, Şampiyonlar Ligi'nde oynanan Schalke maçından sonra Eskişehirspor karşısında da ilk 11'de görev yapmaya hazırlanıyor.

Geçen sezon ortaya koyduğu başarılı performans ve attığı kritik gollerle Galatasaray'ın kazandığı şampiyonlukta büyük bir rol oynayan ve sarı-kırmızılı kulüp tarafından Juventus'tan 1 yıl daha kiralanan Melo, bu sezon ise beklentilerin çok uzağında kaldı.

SEZON SONU 1 YABANCI GELEBİLİR

2013-2014 sezonunda 10 yabancı futbolcu ile sözleşme imzalama ve bu 10 futbolcunun da 6'sına müsabaka listelerine yazabilme kuralıyla beraber sezon sonunda Felipe Melo ve Tomas Ujfalusi ile yollarını ayırmanın planlarını yapan Galatasaray, böylelikle kadrosundaki yabancı sayısını da 8'e indirmiş olacak ve transferde daha rahat hareket edebilecek. (Muslera, Eboue, Dany, Amrabat, Riera, Sneijder, Elmander, Drogba).

2014-2015 sezonunda ise TFF'nin yabancı sınırlamasındaki kuralı biraz daha sertleşecek ve bu kural 8 yabancı oyuncu ile sözleşme imzalama ve 5'ini müsabaka listelerine yazabilme şeklinde oluşacak.

MELO OLMAZSA; ELMANDER, RIERA... 


29 yaşındaki Felipe Melo'nun Galatasaray'daki kariyerini sürdürebilmesinin tek yolu ise Juventus'un satın alma opsiyonunda yüzde 50 indirime gitmesinden geçiyor.

6.5 milyon euroluk satın alma opsiyonunu kullanmayacak olan Galatasaray, Brezilyalı futbolcunun bonservis bedelinde indirime gidilmesi ve oyuncunun da 2.9 milyon euro olan yıllık ücretini düşürmesi durumunda rotasını kadrosunda bulunduran diğer yabancı oyunculara çevirecek.

Sezon sonunda Tomas Ujfalusi ile kesin olarak yollarını ayıracak olan Galatasaray Yönetimi, Melo için uygun şartların oluşması durumunda rotasını Johan Elmander ve Albert Riera'ya çevirecek, iki isim için olası teklifleri değerlendirmeye başladı.



Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları