Wesley Manisa'da ne yaptı?

Galatasaray'ın Hollandalı yıldıız Wesley Sneijder, Akhisar Bld. mücadelesinde Didier Drogba ile birlikte dikkat çeken isimlerdendi.

- WEBASLAN ANALİZ - Galatasaray'ın Akhisar Belediye ile oynadığı mücadelede taraftarlar Didier Drogba'nın ilk kez forma giyme heyecanını yaşarken; sarı-kırmızılıların bir diğer yıldızı Wesley Sneidjer'in de Türkiye'deki 4. karşılaşmasında ne yapacağı merakla bekleniyordu. Fildişili yıldızın oyuna girmesiyle hızlanan ataklarda başrol oyuncularından biri olan Hollandalı, atılan iki golde de asistin asistini yaparak 'Aslan'ın dikkat çeken oyuncularından oldu.

Sarı-kırmızılı kulüpe geldikten sonra teknik direktör Fatih Terim'in 2. kez ilk 11'de değerlendirdiği yıldız isim, ilk 3 maçındaki bir başarısız denemesinin aksine, kaleyi daha çok yokladı ve ilk kez isabet de yakaladı.. Özellikle ceza alanı çizgisinden yaptığı klas aşırtma vuruşlarıyla heyecan yaratan 28 yaşındaki krampon, Akhisar kalecisi Oğuz'u yokladığı 4 şutun 3'ünde çerçeveyi buldu, 1'inde ise vuruşu farklı şekilde auta gitti.

PAS ORANINDA 'HAFİF' DÜŞÜŞ

İlk üç maçında yüzde 83'lük bir pas yüzdesi yakalayan Wesley Sneijder, bu mücadelede ise 56 kez topla buluştu ve 48 pas denemesinin 38'inde, yüzde 79'luk bir oranla, bir takım arkadaşını topla buluşturdu. 8 kere top kaybeden milli oyuncunun ceza alanına yaptığı 5 orta ise isabetli olmadı.

İkinci yarıda Yekta Kurtuluş'un da oyundan çıkmasıyla savunmasına da yardım eden Wesley, ikili mücadelelerde 2 kere top çaldı, 2 kere de başarısız oldu ve rakibine kaptırdı.

SELÇUK SNEIJDER'İ GEÇTİ
    
Özellikle ilk yarıda kendi sahasına gelerek oyun kurmaya çalışan başarılı isim, topla oynama süresinde ise geçtiğimiz mücadelede olduğu gibi Selçuk İnan'ın gerisinde kaldı. Selçuk'un meşin yuvarlakla geçirdiği 209 saniyeye karşılık, Wesley Sneijder'in ayağında top 174 saniye kaldı.

Galatasaray'da oyun kurucu pozisyonunda görev alan Selçuk İnan, pas isabet oranında da Hollandalı yıldızı geride bıraktı. 71 pas denemesi yapan 28 yaşındaki oyuncu 60'ında isabet bularak yüzde 84'lük bir oran yakaladı.
Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları