Unuttun mu? 13 yıl önceydi...

Galatasaray'ın Arsneal ile Emirates Cup'taki mücadelesi 2000 UEFA Finali'nin de rövanşı niteliğinde...

WEBASLAN - Galatasaray, Emirates Cup'ta Arsenal ile son maçına çıkmaya hazırlanırken, bu karşılaşma 2000 UEFA Kupası Finali'nin de bir rövanşı niteliğinde olacak.

Galatasarayımız, 2000 yılında UEFA Kupası'nda o unutulmayan finali Arsenal ile oynamış, nefes kesen 120 dakika sonrasında penaltılarla zafere ulaşmıştık.

Aradan geçen 13 yılın ardından iki dev takım yeniden karşılaşıyor. Bu aynı zamanda iki büyük teknik direktör Fatih Terim ve Arsene Wenger açısından da bir rövanş niteliği taşıyor.

13 yıl aranın ardından Fatih Terimli Galatasaray ve Arsene Wengerli Arsenal'in büyük mücadelesinde, takımımız beraberlik alması halinde bile şampiyonluğa ulaşmayı başaracak.

ARSENAL CEPHESİNDEN GALATASARAY DEĞERLENDİRMESİ

Arsenal cephesi bu karşılaşmaya büyük önem verirken, kulübün resmi internet sitesinden bir de Galatasaray analizi yapıldı.

Taktik uzmanı Michael Cox tarafından yapılan analizde, Fatih Terim ve Arsene Wenger'in birbirlerine çok benzedikleri ve ikisinin de hücum felsefesini benimsediklerinin altı çizildi.

Fatih Terim'den ''korkusuz bir hoca'' olarak bahsedilirken, bu korkusuz hücum oyununun zaman zaman savunma zaaflarına da yol açtığı belirtildi. Cox, aynı zamanda Galatasaray'ın 2 günde 2 maçı çok rahat kaldıracak kaliteli bir kadro derinliğine sahip olduğunu da ekledi.

RESMİ SİTE VE TARAFTAR DA UNUTMADI

Galatasaray Spor Kulübü'nün resmi twitter hesabı da 2000 yılında oynanan maçı hatırlatarak, ''Hatırladın mı? 2000 UEFA Kupa Finali'' mesajı yayınladı. Galatasaray taraftarı da Emirates Stadyumu'nun çevresini ''2000 Kopenhag, Asla unutma'' yazılı stickerlarla süsledi.



Do you remember? / 2000 UEFA Cup Final | 17 May 2000 Galatasaray 0-0 @Arsenal (Penalties 4-1) pic.twitter.com/eyt8z2Cgxe

— Galatasaray SK (@GalatasaraySK) August 4, 2013
Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları