Uluç: "G.Saray 9 kişi oynuyordu"

Türk spor basınının duayen kalemlerinden Hıncal Uluç'un, Sabah Gazetesi'nde yaptığı Galatasaray değerlendirmesi...

Türk spor basınının duayen kalemlerinden Hıncal Uluç, Sabah Gazetesi'nde yaptığı değerlendirmede Galatasaray'ın Samsunspor karşısında aldığı galibiyeti değerlendirdi. Uluç, forvet hattı hakkında tespitlerde bulundu.

Webaslan.com olarak Hıncal Uluç'un Sabah Gazetesi'nin internet sitesinde 'Haftanın Gündemi' adlı köşesinde yaptığı değerlendirmeden bir kesit aldık. Galatasaray ile ilgili kaleme aldıklarınının tamamını Sabah Gazetesi'nin internet sitesinde bulabilirsiniz.

"Sercan ve Elmander hamlesi iki açıdan önemliydi. 1- O hamleye kadar maç 9'a 11 oynanıyordu. Samsunspor 11 kişi, Galatasaray 9 kişi... Hatta maçı televizyonda anlatan arkadaşımız bir ara, belki başka bir şey kast ediyordu ama tam doğru noktaya temas etti; "Samsunspor sanki sahada Galatasaray'dan fazla" dedi. Kazım ve Milan Baros, oyunun hiçbir döneminde katkıda bulunmadılar Galatasaray'a... Resmen Galatasaray'ı iki kişi eksik oynattılar. Geçen hafta da böyleydi. Hazırlık maçlarında da böyleydi. Fatih Terim'in bu ikisinden yedek olma dışında herhangi bir beklentisi olmaması gerektiğini, defalarca söyledim. Ama yine onlarla başlamakta ısrar etti!

Galatasaray için asıl tehlike; bunlardan birinin, ayağına tesadüfen oturan bir topla, mesela maçı 2-1 kazanmak... Şimdi takke düştü kel göründü. Bu ikisi kenarda duracak. 5 dakika, 10 dakika sonra girerler, bir şey yaparsa yaparlar, yapmazlarsa da yapmazlar. Ama Kazım ve Baros umut bağlanacak oyuncular değil.

Sercan'ın çok önemli bir yıldız olacağına inanıyorum. Üstünde durulursa, devamlı oynarsa, Galatasaray'ın aradığı forvet olabilir. Hem kanatta oynuyor hem ortada oynuyor. Böyle bir özelliği de var. Hızlı. Topa da iyi vuruyor. Çalım da atıyor. Olağanüstü asisti oyunu iyi okuduğunu da gösteriyor."
Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları