Uğur Meleke: ''Talimatla yapılan kadro...''

Uğur Meleke, Galatasaray'ın derbideki perfromansını değerlendirirken, ilginç tespitlerde de bulundu.

Spor yazarı ve yorumcusu Uğur Meleke, Galatasaray'ın Fenerbahçe karşısındaki performansını değerlendirdi.

Uğur Meleke, oyun içerisinde yaşanan ilginçliklere dikkat çekerken, Igor Tudor'u da kendi sisteminden vazgeçtiği için eleştirdi.

İşte Uğur Meleke'nin derbi değerlendirmesi...

''Genç Bülent Korkmaz’ın Galatasaray’ıyla, tecrübeli Aragones’in Fenerbahçe’si ligden kopmuşlar, Kupa 2 için yarışıyorlardı. Tarih tekerrürden ibaretmiş gerçekten: Bundan tam 8 sene önce, Nisan 2009’da Galatasaray’la Fenerbahçe yine tatsız bir derbi oynamışlar, maç neredeyse pozisyonsuz, kavga-gürültü içinde bitmişti Ali Sami Yen’de.
Sezon sonunda bu iki takım ligi dördüncülük ve beşincilikle tamamlayabilmiş, iki hocanın da ömrü uzun olmamıştı.

Yazık ki 8 sene sonra değişen fazla bir şey yok: Aziz Yıldırım’ın takıntılı yönetim anlayışı... Galatasaray’ın istikrarsız yönetimleri... Volkan... Sabri... Sahaya yağan yabancı cisimler...

Sonsuz faul, sonsuz kavga. Tek fark Souza’nın golü. Galatasaray’la Fenerbahçe taraftarları, daha iyisini hak ediyorlar sanki.

ŞİMDİ BİZ NE KAZANDIK?

İKİ takım taraftarlarına açılan derbilerden ne kazandık, ben anlayamadım doğrusu. 90 dakika boyunca sadece küfür, sadece yabancı madde, sadece tribün terörü. Akılda kalan bu.

SABRİ NEDEN OLMUYOR?

İmkanınız varsa 10’uncu dakikayı bir daha izleyin: Aatif sıkışık bölgeye gidiyor, Tudor kenardan kendini hırpalıyor, “faul yapma” diye çıldırıyor çizgide. Ve Sabri gidip ne yapıyor, tahmin edin!

IGOR TUDOR

Sahaya çıkan takım, onun takımı değil. Diziliş, onun dizilişi değil. Oyun, onun oyunu değil. Bir teknik adam yenilecekse bile, inandıklarında ısrar edip yenilmeli. Talimatla yaptığı kadroyla değil.''

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları