UEFA "ASKER SELAMI" için kararı açıkladı

UEFA'nın "Asker Selamı" için soruşturma açtığını resmen açıkladı. Hareketin, "potansiyel politik provokatif" bir hareket olduğu belirtildi.

UEFA, Fransa ile Türkiye arasında oynanan karşılaşmanın ardından soruşturma başlattı. Fransa ve Almanya'nın başvurusu üzerine; A Milli Takımızın, Fransa karşısında bulduğu golden sonra "asker selamına" soruşturma başlatan UEFA kararını da resmen açıkladı.

UEFA'dan yapılan açıklamada, "Türk oyuncuların, Arnavutluk ve Fransa maçındaki potansiyel politik ve provokatif hareketi nedeniyle bir müfettiş görevlendirilmiştir. İncelemenin sonucunda bilgi paylaşılacaktır" ifadeleri yer aldı.

"BU ISRARDAN VAZGEÇİLMELİ"

Konu hakkında bir basın toplantısı düzenleyen Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da kendilerine bu yönde bir bilginin gelmediğini ifade etti ve, "Sahadaki başarısızlığını başka şekilde örtmek isteyenler bu ısrarından vazgeçmeli" şeklinde konuştu.

UEFA'nın soruşturma talebinde basiretli davranması gerektiğini ifade eden Bakan Kasapoğlu, "Futbolcularımızı alın terini ortaya koydu. Golden sonra bir sevinç olmuştur, hepsi bu. Buna kızanlar, isyan edenler kendi anlayışlarını sorgulasınlar. Kimse, bizi kendisini gibi görmesinler. Biz barışı, sevgiyi, dostluğu isteyen bir milletiz! Dönüp tarihlerine bir baksınlar. UEFA'yı kendilerine ulaşan soruşturma talebi nedeniyle basiretli olmaya davet ediyorum" dedi.




Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları