U20 Aslan'a sıkıntı oldu

Galatasaray'da zemini yenilemek için lig bitimi bekleniyor. Çimler hemen değişecek ancak Arena'da oynanacak U20 Dünya Kupası maçları drenaj operasyonunu zorlaştırıyor

FIFA'nın ikinci büyük organizasyonu olan ve 21 Haziran ile 13 Temmuz tarihleri arasında Türkiye'de gerçekleşecek U20 Dünya Kupası G.Saray'ın kabusu oldu... Şampiyonaya ev sahipliği yapacak statlardan biri olan TT Arena'da 6 günde 7 maç oynanacak. (3.'lük ve final aynı gün) Dolayısıyla turnuvadan sonra stadın zeminiyle ilgili bir operasyon yapmak için zaman kalmayacak. Bu nedenle sarı-kırmızılılar, zemin operasyonunu için elini çabuk tutmak zorunda. G.Saray, ligin son haftasında 20 Mayıs'ta TT Arena'da Trabzon'u ağırlayacak. Bu maçın ardından sadece çim değişirse stadın U20 Şampiyonası'na yetişmesine engel yok. Ama drenaj için 1 aylık süreye ihtiyaç var. Hatta çimin oturması için 45 günlük süre daha sağlıklı. G.Saray şampiyonluğunu erken ilan ederse son maçını başka bir statta oynamayı düşünüyor. Aksi halde turnuva başlayana kadar hava şartları izin verirse yoğun bir mesai ile zemin yetiştirilecek.

TT Arena sınavı geçti
2013 FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası öncesinde karşılaşmaların oynanacağı statları gezen FIFA yetkilileri dün TT Arena'da incelemelerde bulundu. FIFA Müsabakalar Sorumlusu Rhia Martin, İstanbul'un son James Bond filminden dolayı çok popüler olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi: "İstanbul harika bir şehir. Burada mükemmel bir stat var. Turnuva için her şey tamama yakın."
Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları