'Tuvalet de temizlerim, transfer de yaparım'

Galatasaray’da Cüneyt Tanman’ın istifasından sonra futbolun yönetimine geçtiği iddia edilen ve cuma günü de Avusturya kampına gelen Mehmet Özbek konuştu...

Galatasaray’da Cüneyt Tanman’ın istifasından sonra futbolun yönetimine geçtiği iddia edilen ve cuma günü de Avusturya kampına gelen Başkan Dursun Özbek’in kardeşi Mehmet Özbek, MİLLİYET’e konuştu.

Takımın kamp yaptığı Velden’de 2 gün kalan ve dün Slovenya’nın Ljubljana kentinden İstanbul’a dönen Özbek, “Kampa kontrole gelmedik. Hamza hocamız davet etti. Biz de misafir olarak geldik. Hafta sonunu burada geçirdik ve şimdi dönüyoruz” dedi.

Galatasaray’dan maddi bir beklentisi olmadığını söyleyen Özbek (gülerek), “Hatta çok zarar edeceğim” ifadesini kullandı. Kulüpte yeni bir yapılanma içinde olunacağını dile getiren Özbek, “Ön hazırlıklarını yaptık ve yönetime sunacağız. Futbol şube sorumlusu değilim. Kulüpte bir başkan danışmanı kadrosu vardı ve benim pozisyonum da bu... Sportif AŞ yönetimine girme durumum da yok. Zaten isteseydim baştan yönetici olurdum” diye konuştu.

‘Aramızda görebiliriz’

Cüneyt Tanman’ın açıklamaları konusunda yorum yapan Özbek, “Bu ona bir cevap değil ama söz konusu Galatasaray ise ben yancı da olurum, öncü de... Tuvalet de temizlerim. Gider transfer de yaparım. Benim egom yok. Akıl sır ermiyor ama böyle bir hataya düştü. O da üzülecektir. Yönetimden istifa etmediğine göre demek aramızda tekrar görebiliriz. Hareket biraz çocuksu oldu. ‘Ben oynamıyorum, küstüm’ gibi... O da Galatasaray’ın bir ferdi ve kopma şansı yok. Biz bir de 2 ay beraber çalıştık. 2 ayımız sarmaş dolaş geçti. Kendisiyle sıkıntımız yok. Bir sıkıntısı var ama o benimle ilgili değil... O, buraya vurursa ses getireceğini düşündü” yorumunu yaptı.

‘UEFA ile randevu 15 Ağustos’ta’

Oyunculara şampiyonluk primi dışında hiç borçları bulunmadığını da dile getiren Mehmet Özbek, “Onu da bir hafta içerisinde kapatacağız” ifadesini kullandı. Özbek, UEFA ile 15 Ağustos’ta bir randevularının olduğunu dile getirerek, Transfer yapmayacak değiliz ama giden oyuncunun yerine bir başkasını alabiliriz. Dengeli olmak durumdayız. UEFA Mali Fair Play kurallarıyla ilgili tehlike sürüyor. Bize 2 yıl önce bir uyarı verilmişti. Bir yılını geride bıraktık ve bu süre bu sezonun ardından sona eriyor. Ağustos’un 15’inde gidip tekrar görüşeceğiz ve 1 yıl daha uzatma isteyeceğiz. Aksi taktirde önümüzdeki yıl katılamayız. 10-15 milyon euro gibi bir fark var. Bütçemizi dengelememiz lazım” dedi.

Çiftlik nerede?

Ağabeyiyle kendisine yapılan eleştirilere göğüs gerebileceklerini de dile getiren Mehmet Özbek, “(Burasını babasının çiftliği gibi kullanıyor) diyorlar. Çiftlik nerede? Bir sürü sorunlar var, nelerle uğraşıyoruz. Bizim işimiz tepki almak! Hocamıza, futbolcularımıza tepki olmasın da bize olsun. Florya’da tek yetkili Hamza Hamzaoğlu’dur. Artık futbol takımıyla ilgili bütün açıklamaları hocamız yapacaktır” diye konuştu.

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları