Transferi kapattık

Galatasaray, Cenk Gönen'den sonra Jason Denayer'i de renklerine bağlayarak transfere noktayı koydu.

Galatasaray’da transfere son nokta koyuldu. Cim-Bom, Cenk Gönen’den sonra Belçikalı stoper Jason Denayer’i de kadrosuna katarak bu sezonki 7. takviyesini yaptı ve transferi tamamladı.

Sarı-kırmızılı yönetimin son ana kadar transferde yeni bir hamle veya hamleler yapması bekleniyor hatta bir forvet takviyesine kesin gözüyle bakılıyordu. Ancak Cim-Bom üç nedenle golcü transferinden vazgeçti. Bu gerekçeler şöyle sıralandı:

1- UEFA Finansal Fair-Play kuralları çerçevesinde mali olarak kontrollü gitme zorunluluğu.

2- Şampiyonlar Ligi’nde çekilen güzel kura doğrultusunda mevcut kadronun yeterli olacağının düşünülmesi. Ayrıca bir üst tura çıkılırsa bu kez transferin devre arasında yapılması için görüş birliğine varıldı.

3- Geçmişteki son dakika transferlerinin kulübe çok pahalıya mal olması. Sarı-kırmızılılar geçen sezon Pandev, Dzemaili ve Tarık Çamdal’ı devre arasında kadrosuna katarken bu oyunculardan verim alamadı.

Sadece 4 milyon euro

Sonuç olarak Galatasaray bu sezon 7 transfer gerçekleştirdi. Carole, Rodriguez ve Denayer gibi genç yabancıların yanı sıra Podolski gibi bir dünya markasını renklerine bağlayan Cim-Bom; Bilal Kısa, Jem Paul Karacan ve kaleci Cenk Gönen gibi yerli isimleri de kadrosuna kattı.

Kulüp 7 transfer için sadece 4 milyon euro bonservis bedeli ödedi. Transferin bitmesi üzerine Futbol Direktörü Cenk Ergün de Almanya’dan İstanbul’a döndü.



Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları