Trabzonspor-Galatasaray! Muhtemel 11'ler...

GÜNÜN MAÇI - Spor Toto Süper Lig'de puan kaybına tahammülü olmayan Galatasaray, sezona harika bir başlangıç yapan Trabzonspor deplasmanında...

Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında Trabzonspor ile Galatasaray karşı karşıya gelecek.

Dev derbi, saat 20.00'de Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanacak ve müsabakayı Cüneyt Çakır yönetecek.

Mücadeleyi Lig TV naklen yayınlayacak. Dilerseniz bu zorlu mücadeleyi hem mobil telefonlarınızdan hem de bilgisayarlarınızdan Sporx Canlı Anlatım Servisi farkıyla anbean takip edebilirsiniz.

GALATASARAY'IN KAYBA TAHAMMÜLÜ YOK

Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında Trabzonspor'a konuk olacak Galatasaray'da puan kaybına tahammül kalmadı.

Ligin ilk 4 haftasında yalnızca 5 puan toplayabilen, UEFA Şampiyonlar Ligi'ne ise evinde 2-0'lık Atletico Madrid yenilgisiyle başlayan sarı-kırmızılı ekip, zorlu Trabzonspor deplasmanında kazanarak hem 3 puanın sahibi olmak hem de moral kazanma hedefinde.

TRABZONSPOR'UN TEK HEDEFİ 3 PUAN

Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'de sahasında konuk edeceği Galatasaray karşısında 3 puanı hedefliyor.

Ligin ilk haftasında Bursaspor'u sahasında 1-0, ikinci hafta İstanbul'da Beşiktaş'ı 2-1 mağlup ettikten sonra üçüncü hafta Hüseyin Avni Aker Stadı'nda Akhisar Belediyespor ile 2-2 berabere kalan ve son olarak da Kayserispor'u deplasmanda 1-0 mağlup ederek lige iyi bir başlangıç yapan bordo-mavililer, Galatasaray karşısında da iyi gidişatını sürdürmek istiyor.

Ligin ilk 4 haftasında 3 galibiyet, 1 beraberlik alarak topladığı 10 puanla Fenerbahçe'nin gerisinde averajla ikinci sırada yer alan Karadeniz ekibi, şampiyonluk yolundaki rakiplerinden Galatasaray'ı mağlup ederek yoluna kayıpsız devam etmeyi amaçlıyor.

GALATASARAY'DA 3 EKSİK VAR

Fenerbahçe ile birlikte 10 puanla ligin zirvesinde yer alan Trabzonspor karşılaşmasında Galatasaray, 3 oyuncusunu kullanamayacak.

Ligde son oynanan Mersin İdmanyurdu maçında kırmızı kart gören ve 2 maç ceza alan kaptan Selçuk İnan, kritik mücadelede takımını yalnız bırakacak. Tedavileri süren Hamit Altıntop ve Aurelien Chedjou'nun da bordo-mavili ekibe karşı oynama şansı bulunmuyor.

TRABZONSPOR'DA OKAY DÖNDÜ, 2 EKSİK VAR

Bordo-mavililerde uzun süreli sakatlığı olan Bosingwa ve Bourceanu haricinde eksik oyuncu bulunmuyor.

21 Yaş Milli Takımı'nın Hollanda ile yaptığı maçta sakatlandıktan sonra geçen haftaki Kayserispor maçında forma giyemeyen Okay Yokuşlu'nun sakatlığının düzeldiği ve ki karşılaşmada görev alabileceği öğrenildi.

Sağ arka baldırındaki şişlik nedeniyle bir haftadır takımdan ayrı kalan Okay'ın perşembe akşamı takımla çalıştığı ve çift kale maçta yer aldığı belirtildi.

DERBİDE 120. RANDEVU

Galatasaray ile Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'de yapacakları maçla 120. kez karşı karşıya gelecek.

İki ekip arasında, Trabzonspor'un lige yükseldiği 1974-1975 sezonunda başlayan 41 yıllık rekabette yapılan resmi ve özel 119 karşılaşmanın 54'ünü Galatasaray, 38'ini Trabzonspor kazandı, 27 karşılaşmada ise taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı.

Lig, Türkiye Kupası, Cumhurbaşkanlığı Kupası, Başbakanlık Kupası, TSYD Kupası ve özel maçlar olmak üzere geride kalan karşılaşmalarda Galatasaray 157, Trabzonspor ise 130 kez gol sevinci yaşadı.

LİG MAÇLARINDA GALATASARAY ÖNDE

Galatasaray, lig maçlarında galibiyetlerde rakibi Trabzonspor'un 11 farkla önünde bulunuyor. Ligde yapılan 84 karşılaşmanın 37'sini "Cim Bom" kazandı, 26 maçta gülen taraf Karadeniz ekibi oldu, 21 karşılaşma ise berabere sonuçlandı. Lig maçlarında Galatasaray 110, Trabzonspor ise 93 gol attı.

Geçen sezon ligde yapılan maçları Trabzonspor, İstanbul'da 3-0, evinde de 2-1'lik skorlarla kazandı.

TRABZON'DA 2 FARKLI ÜSTÜNLÜK

İki ekip arasında Trabzon'da yapılan lig karşılaşmalarında ev sahibi Trabzonspor, galibiyet sayısında rakibine iki farkla üstünlük kurdu.

Trabzonspor, evindeki 42 maçta Galatasaray'ı 17 kez yenerken, ''Cim Bom'' ise bordo-mavilileri 15 kez mağlup etmeyi başardı. Trabzon'daki 10 karşılaşma da beraberlikle sonuçlandı.

Trabzonspor'un sahasındaki 50 golüne, Galatasaray 54 golle karşılık verdi.

CİM BOM, DEPLASMANDA ZOR KAYBEDİYOR

Galatasaray, Trabzonspor ile deplasmanda yaptığı son 20 lig maçında sadece 4 kez yenildi.

Sarı-kırmızılılar, Trabzon deplasmanında rakibini son 20 lig maçında 10 kez yendi, 6 kez de berabere kaldı, 4 kez kaybetti.

MUHTEMEL 11'LER

TRABZONSPOR
Onur Kıvrak
Pedro Cavanda
Mustafa Yumlu
Douglas Franco
Kevin Constant
Stephane Mbia
Okay Yokuşlu
Marko Marin
Mehmet Ekici
Erkan Zengin
Dame N'Doye

GALATASARAY
Fernando Muslera
Jason Denayer
Semih Kaya
Hakan Balta
Lionel Carole
Jose Rodriguez
Bilal Kısa
Yasin Öztekin
Wesley Sneijder
Lukas Podolski (Umut Bulut)
Burak Yılmaz

SAAT: 20.00
STAT: H.AVNİ AKER
HAKEM: CÜNEYT ÇAKIR
YAYIN: LİG TV & SPORX



Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları