Terim'in listesinde bir numara

Galatasaray'da Fatih Terim'in gelmesi ile birlikte vitrine çıkan yıldız adayı oyuncu performansıyla göz dolduruyor.

Fatih Terim önderliğinde yeniden yapılanmaya giden ve ligde en yakın takipçisinin 6 puan önünde lider durumda bulunan Galatasaray'da, en az takımın ligdeki performansı kadar Semih Kaya, Emre Çolak gibi genç oyuncuların performansları da yüzleri güldürüyor. Tecrübeli savunmacı Tomas Ujfalusi, Semih'i Pique'ye, Emre Çolak'ı ise Messi'ye benzetirken; şimdiden yeni yıldız adaylarının yolu gözlenmeye başlandı.

Sarı kırmızılı camianın beklentisinin en çok olduğu isimlerden biri ise, ilk kez Benfica ile oynanan hazırlık maçında sahne alan Mertan Caner Öztürk... 19 yaşındaki yetenekli oyuncu, henüz A Takım'ın değişmez isimlerinden biri olamasa da, A2 Takımı'nda gösterdiği performansla kendisine güvenenleri mahçup etmiyor.

A2'NİN YILDIZLARINDAN

Bu sezon A Takım ile ilk ve tek resmi maçına Türkiye Kupası'nda Adana Demirspor'a karşı çıkan genç yıldız adayı, A2 Takımı'nda ise 14 kez sahne aldı. Sarı kırmızılılar bu karşılaşmalarda 7 galibiyet, 5 beraberlik alırken; Mertan bu karşılaşmalardaki performansı ile takımının TFF A2 Ligi'nde Beşiktaş'ın 2 puan gerisinde yer alarak 2.takımın Final Grubu'na katılmaya hak kazanmasında büyük rol oynadı.

Hızı ve tekniği ile izleyenleri kendisine hayran bırakan 1992 doğumlu oyuncu, A2 Ligi'nde 2 kez de rakip ağları havalandırdı. İstanbul'da oynanan Denizlispor maçında bir başka yıldız adayı Berk İsmail Ünsal'la birlikte ağları havalandıran genç oyuncu, deplasmanda rakibini boş geçmedi.

Denizli deplasmanında 1-0 geri düşen takımının geri gelmesinde büyük rol sahibi olan Mertan, ilk golü hazırlayan isimlerden olurken 89. dakikada da skoru 2-1'e getirip sarı kırmızılılara 3 puanı getirdi.

Kasım ayında profesyonel sözleşme imzalanan genç yetenek, şimdi kendisini daha da geliştirmeye çalışarak İmparator'dan formayı alacağı günü bekliyor.
Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları