Terim'den 'kalite' açıklaması

Galatasaray Teknik direktörü Fatih Terim, Cluj maçının ardından yaptığı açıklamada alınan galibiyetin önemine değindi.

Galatasaray'ın Cluj'u deplasmanda 3-1 mağlup ettiği karşılaşma sonrası Fatih Terim açıklamalarda bulundu.

İstanbul'daki yağmurlu havaya ve kötü saha şartlarına göndermede bulunan tecrübeli teknik adam; "Mutluyum. Arena'da neyin suya takıldığını gösterdiğimiz için. Orada suya takılan şey kalitemizdi. Rakibimizi tebrik ediyorum. Onlarda çok iyi mücadele ettiler. Taraftarımız ise müthiş bir destekle takımın arkasında durdular. Hepsine teşekkürlerimi sunuyorum." diye konuştu.

Grupta bir sonraki maçta istedikleri donucu almaları halinde çok değişik durumların ortaya çıkabileceğini açıklayan Terim; "Bir hesap yapmıştık buraya gelmeden önce. İnşallah bu maçtan sonra biz Manchester United'ı, Cluj da Braga'yı yenerse çok değişik şeyler olabilir" dedi.

Bir sonraki karşılaşmada Manchester United karşısında çok zor bir maç oynayacaklarını hatırlatan Terim; "Şu anda fikstürü en kötü olan biziz. Manchester'ın bir iddiası yok ve yedeklerle çıkacak ama onların yedek oyuncuları çok kaliteli. Olaya böyle bakarsanız yanılırsınız. Manchester United ne olursa olsun büyük ve kaliteli bir takımdır. İnşallah kazanırız. Takımımızda herkese görev düşüyor" dedi.

BASIN TOPLANTISI

Galatasaray'ın Cluj'u deplasmanda 3-1 mağlup ettiği karşılaşma sonrası Teknik Direktörümüz Fatih Terim açıklamalarda bulundu.

Fatih Terim "Başta oyuncularım olmak üzere emeği geçen herkesi kutluyorum. Güzel bir maç oldu. Son zamanlardaki iyi futbollardan birini oynadığımızı düşünüyorum. Bir daha seyredeceğim ama maç anındaki görüntü böyleydi. Galibiyetin yanında, son sözümüzü söylemeye daha hak kazandığımız için sevinçliyim. Sonuna kadar o sözümüzü söyleme hakkını elde ettiğimiz için, Arena'da neyin suya takıldığını burada gösterdiğimiz için mutluyum. Parantezi içinde kalite herhalde orada suya takıldı." diye konuştu.

Galatasaray'ın Avrupa'daki reflekslerinden bir tanesi, zamanındaki refleksi bence. Bence güzel bir galibiyet, zamanında bir galibiyet. Rakibimizi de tebrik ediyorum. İyi mücadele ettiler, bırakmamak için çok uğraştılar. Başarılar diliyorum onlara. Bir teşekkür de seyircilerimize etmek istiyorum. Oradan buraya gelip, kendilerinin 3-5 misli olan rakiplerini susturdular. Bir bütün halinde de oyuncularımız onlara cevap verdi."

Galatasaray'ın gruptaki durumuyla ilgili olarak Terim, "Gelinen noktada grubun ikincisi olduk. İlk maçlar öncesi yaptığımız hesaplar bugün birbiriyle örtüştü. Manchester United, Braga'yı yendi ve biz ikinci sıraya çıktık. Önümüzdeki maçlarda da olay çok değişebilir. 1999-2000 sezonunda UEFA Kupası'nın kazanıldığı yolda yine UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk 3 maçımızı 1 puanla tamamladık ve ardından çıkışa geçtik. Diğer 3 maçta esasında elde etmemiz gereken puanları elde edemeyip, iyi oyunumuzun karşılığını alamamıştık. Bugün ise her şey hesapladığımız gibi oldu. Bugün hepimiz bir bütün olduk. Başkanımız da geldi. Galatasaray ailesi normal bir refleks göstererek kendini, Avrupa'daki yerini hatırladı. Umut ederim bu güzel gece son iki maçımızda da devam eder ve hedefimiz olan gruptan çıkmayı başarırız" dedi.

Gruptan çıkılması durumunda hedefin Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu olup olmayacağının sorulması üzerine ise Fatih Terim, "Hayır, hedef gruptan çıkmak. Bu, başarı olur. Oradan sonrasını konuşuruz, ama yapılacak çok şey ve eksiklerimiz var. Çok çalışmalıyız. Kolay değil" dedi.

Fatih Terim, grupta 12 puanla bir üst tura çıkmayı garantileyen Manchester United'ın İstanbul'daki maça iddiasız gelip, yedek oyuncularla oynayabileceği yönündeki bir değerlendirme üzerine şunları söyledi: "Kalan maçlara bakıldığında fikstür avantajı en kötü olan yine biziz. Ricam, 'Manchester United iddiasız gelecek' demeyin. Manchester United'ın yedeği olmaz. Manchester, Manchester'dır. Kimse yenilmek istemez. Biz kendi sahamızda dikkatli olarak, kendi oyun düzenimizi oynayarak, umut ederim oradaki gibi bir hakem olmaz, ümit ederim kazanırız inşallah. Eğer CFR Cluj Braga'yı yener, biz de Manchester United'ı yenersek, son maçlarda biz Braga'ya yenilsek, onlar da Manchester United'a yenilirlerse gruptan çıkan taraf oluyoruz.

Biz 40 günde 14 maç oynayacağız ve herkese görev düşüyor. Mersin İdman Yurdu maçında belki farklı bir kadro olacak. Manchester United da böyle oynayacaktır. 'Biri oynuyor, biri oynamıyor' dersek yanılırız. Şampiyonlar Ligi'ni kazanmayı hedefleyen bir takımdan bahsediyoruz.
 
Teknik direktör Terim, bir soru üzerine, Hamit Altıntop'un her geçen gün daha iyi olduğunu vurgulayarak, "Çok bariz şekilde oyunda kaldığı her dakika açılıyor. Hamit, her zaman söylüyorum, önemli bir oyuncu ve her geçen gün de gelişecek. Goller atmaya da başlayacak. Şimdi attırıyor ama atacak da. Kendisinden memnunum. 3 gol atan Burak da 3 tane daha atabilecek pozisyonlara girdi. Aferin ona. O gol noktalarında olabilmek önemli. Yavaş yavaş daha iyiye gidiyor. Oyun stilini de değiştiriyor ve baskıya yardıma gidiyor. Önemli asistler de yapıyor. Performansından çok memnunum. Daha da artacak onun performansı, bundan eminim.

Emre Çolak da başarılı bir oyun sergilediği ve ilk 11'e döndü. O da muhteşem oynadı. Bu arada, kendi ve istikbali adına bir şeyler de anladı. Futbolda her zaman ciddi olunması, aşama kaydedilmesi, çalışılması gerektiğini anladı. Böyle devam etmesi gerekir. Özellikle de oyundan çıkarmadım. Her saniyede bize lazım oldu" şeklinde konuştu.






Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları