Terim'den büyük övgü!

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, sarı-kırmızılı ekibin Kayserispor engelini geçtiği mücadelenin ardından açıklamalarda bulundu.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Kayserispor maçının ardından açıklamalarda bulundu.

Yayıncı kuruluş Lig TV'ye konuşan Terim, "Açıkçası iyi oynadığımızı düşünüyorum. Özellikle ilk yarı daha iyiydik. Güzel de bir maç oldu. 3 puanı hak ettik. Oyunu isteyen ve oyuna hakim olan bir Galatasaray vardı. 3 puan belki rötarlı geldi ama futbolda bunlar oluyor. Oyuncularımı kutluyorum" dedi.

Kayserispor hakkında kısa bir açıklama yapan başarılı teknik adam; "Rakibimize gelince; bir defa meslektaşıma (Robert Prosinecki) 'Hayırlı olsun' diyelim. Zor bir lige ve zor bir yere geldi. Kayserispor'un yeri burası olmaması gerekiyor. Umarım toparlanırlar" diye konuştu.

Fatih Terim, Yekta'yı takdir etti

Yekta Kurtuluş'un ilk 11'de yer bulaması hakkında da konuşan Fatih Terim "Yekta'yı geçen sene Kayseri'de kaybettik, bu sene burda kazandık. Yekta bugün sahanın en iyisiydi. Çok görev almadan; birden bire 11'de yer alıp iyi oynamak takdir edilesi bir davranıştır. ben de kendisini tebrik ediyorum, örnek oldu. Oyundan çok sevindiğimiz şey Yekta'ydı. Bugün Burak'ın 18'e gelip top çıkarması, Yekta'nın performansı, bunlar önemli şeyler" ifadelerini kullandı.

Kayserispor maçında gol yememelerine değinen Terim, "Geçen sene en az goller yiyen takım olarak devam ediyorduk. Bu sene işler değişti. Güzel goller yediğimizi ben söylemiştim. Bugün gol yemeden bitirdik. Kolay değil; Galatasaray futbolcusu da olsanız bazen baskıdan etkileniyorsunuz" diyerek sözlerini noktaladı.



BASIN TOPLANTISI

Galatasaray Profesyonel Futbol A Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim, Spor Toto Süper Lig'in dokuzuncu haftasında oynanan Kayserispor maçının ardından Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'daki toplantıda basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Herkesin bayramını tebrik ederek konuşmasına başlayan Terim, galip geldikleri için mutlu olduklarını belirterek, "Pek alışkın olmadığımız bir şekilde ara vermiştik. Ama bugün iyi oynadık, dolayısıyla üç puan doğru zamanda geldi. Dört – beş maç Galatasaray için uzun bir ara. Kazanamamanın biraz psikolojik olarak etkilediği de görülüyor. Buna rağmen bugün baştan sona kontrollü, özellikle ilk yarıda baskılı, bol pozisyonlu bir oyun oldu. Rakibimizi tebrik ediyorum, iyi bir takım, bulunduğu yeri hak etmiyor. Meslektaşıma da başarılar diliyorum, zor zamanda zor bir göreve geldi" ifadelerini kullandı.

Galibiyetin önemli olduğunu ama galibiyetin geliş şeklinin kendileri adına ayrı bir anlam ifade ettiğini vurgulayan tecrübeli teknik adam, "Muhakkak ki galibiyet çok önemli, keyif verici. Skor da öyle. Bunları kabul ediyorum. Ama bizim kurmak istediğimiz bir düzen var. Bu düzen içerisinde beni en çok mutlu eden, mesela Burak'ın hatalı bir pastan sonra 18'e gelerek top çıkarması. Bu beni mutlu eder. Yekta'nın ona görev verdiğimde o görevi en iyi şekilde yerine getirmesi. Bu beni çok mutlu eder. Oyuncularımın arzusu, coşkusu ve bunu sahaya yansıtmaları, bu da beni mutlu eder. Taraftarlarımızın oyuncularımızın hatalarında dahi onları desteklemeyi, motive etmeyi sürdürmeleri. Bunlar bizim adımıza en az galibiyet kadar önemli" diye konuştu.

Bir soru üzerine Yekta Kurtuluş'un performansının memnuniyet verici olduğuna dikkat çeken Terim, "Yekta'nın performansı da bugün alkışlanacak derecede. Bir sene sonra oynamak kolay değil. Cris, sadece attığı golden dolayı değil, bence sahanın en iyilerinden biriydi. Dany ilk yarı kötü, ikinci yarı daha iyiydi. Takım genel olarak iyiydi; ama bu arkadaşlarımız biraz daha öne çıktılar. Onlara Albert'i [Riera] de ekleyebiliriz. Yekta'nın konumu daha sevindirici. Orada şanssız bir sakatlık olmuştu. Ama iyi profesyonelseniz, inancınız varsa, çalışıyorsanız; Allah da size o şansı verir. Bu bence odur. Bugün en zor iş onundu. Onu da tebrik ediyorum" dedi.

Karşılaşmanın son anlarında Burak Yılmaz'ın değerlendiremediği pozisyonun ardından çıkış tüneli doğru hareketlenmesinin yanlış yorumlanmaması gerektiğini, süre azaldığı için içeri girdiğini anlatan başarılı teknik direktör,  saha içindeki hatalara çözüm bulacaklarını ifade ederek, "Hatalara çözüm bulacağım için buradayım. Tabii özellikle göbekte kaybettiğimiz toplar her zaman tehlikeli oluyor. İkinci yarı bu pek olmadı. Ben bazı hataların -bu Galatasaray takımı, ligin son şampiyonu veya gol yememe rekorunu kıran takım da olsa- birkaç maç kazanamayınca ortaya çıkan kaybın oluşturduğu psikolojik ortamdan kaynaklanan tedirginlikten dolayı olduğunu da düşünüyorum. Yoksa bu kadar hata yapmazlar. Bunlar düzelecektir. Tam tersine, oralarda [merkezde] kazanılan topları gol yapmak bizim en büyük meziyetlerimizden biriydi. Kendi silahımızla kendimiz vurulmak istemeyiz. Antrenmanlarda çalıştıkça azaltacağız" sözlerini kaydetti.

CFR Cluj maçının ardından oyuncularıyla konuştuklarını anlatan Fatih Terim, şöyle dedi: "Bireysel olarak da, hep beraber de konuştuk. Hiçbir tablo onların nezdinde benim suratımın düşmesine veya ümidimin kırılmasına neden olmaz. Onlara olan güvenimi her zaman ifade ettim. Hatalarımızı konuştuk. Güzel yaptığımız işlerin daha da çok konuştuk. Galatasaray takımı olduğumuzu bir şekilde hatırlayacağımızı ifade ettik. Onlar da bence kendilerini iyi hazırladılar. Bunu hak etmediklerini kendileri de biliyorlardı. Şimdi bakın, bir pozisyondan 1-1 bitiyor. Ankara'da üç pozisyon var, üç gol yiyoruz. Rakip gelmeden gol yiyoruz. Cluj'un pozisyonu da yok. Dolayısıyla böyle dönemler oluyor, bundan sonra da olacak. Skor tabii ki çok önemli. Ama bizim kurmak istediğimiz düzen daha önemli. Lig uzun maraton, kayıpları telafi edebiliyorsunuz. Şampiyonlar Ligi'nde o daha zor. Biraz o, onları demoralize etmişti. Ama ilk antrenmanda hep beraber, neşeli bir şekilde çözdük. Onlara sadece sahadaki sorumluluğu almaları gerektiğini, geri kalan tüm sorumluluğun bizde olduğunu ifade ettik. Onlar da profesyonel, akıllı, yürekli çocuklar. Bence herhâlde iyi konsantre olmuşlardı, öyle gözüktü."

Sakatlıklar nedeniyle bugün ilk 11'de şans bulan Cris ve Yekta Kurtuluş'un performansları sonrasında forma rekabetinin Galatasaray'a olumlu şekilde yansıması olacağını söyleyen Terim, "Biz bir grubuz, bu grubun içinde herkes oynayacak. Daha iyi, daha önde olan oynayacak. Önümüzde bir hafta var, umarım sakatlıklardan arınırız. İnşallah hep biz zorlanırız, ilk 11 seçiminde. Elimizde ne kadar fazla oyuncu olursa, o kadar yüksek rekabet olur, rekabet de bize olumlu şekilde yansır" ifadelerini kullandı.

İyi oyunlarının karşılığını alamadıkları bir dönem yaşadıklarına vurgu yapan Fatih Terim, "Manchester ile başladı. İyi oynamışız, iki üç tane de penaltı var verilmeyen. Braga'yı neredeyse hapsetmişiz, 2-0 yenilmişiz. ‘Yine mi' psikolojisini bertaraf etmemizi sağladı. Galibiyet, lider kalmamızı ve kendimize gelmemizi sağlayacak. Doğru işler yaptığımızı, doğru yolda olduğumuzu daha net gösterecek. Moral açısından önemli" şeklinde konuştu.

Bir medya mensubunun iki asistle oynayan Selçuk İnan'ın performansını sorması üzerine Terim, şu sözleri kullandı: "Selçuk bizim en önemli oyuncularımızdan biri. Bugün asistlerinin yanı sıra baskı altında organizasyonu da çok iyi yaptı. Takım hâlinde çok iyiydi. Eboue'yi, Riera'yı unutmamak lazım. Amrabat, iki hücum oyuncumuz Umut ve Burak… Hepsi senkronizasyon içerisinde çok iyi oynadılar. Selçuk'un formda olması bizim için çok önemli."

Fatih Terim, ayrıca Johan Elmander'in sahalara geri dönüşü hakkında da bilgi vererek, "Öyle 4-5 ay gibi bir süre değil. İki ay da değil. Bizim sağlık ekibimiz o süreyi daha az süreye çekecektir. Ondan emin olabilirsiniz. Umulanın çok altında bir zaman dilimi içerisinde Elmander dönecektir" sözleriyle konuşmasını noktaladı. 

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları