Terim yok, futbol yok...

Spor Toto Süper Lig'de 24. hafta mücadelesinde Galatasaray, Fatih Terim'in tribünde yer aldığı mücadelede deplasmanda Eskişehirspor ile 0-0 berabere kaldı.

Spor Toto Süper Lig'de 24. hafta mücadelesinde Eskişehirspor ile Galatasaray karşı karşıya geldi. Eskişehir Atatürk Stadyumu'nda oynanan mücadele 0-0 beraberlikle sonuçlandı.

Galatasaray karşılaşma boyunca istediği pozisyonları yakalayamazken, Eskişehir'in tehlikeli pozisyonlarını da Fernando Muslera başarılı performansıyla engelledi.

Bu skorun ardından sarı-kırmızılılar puanını 47'ye çıkardı ve en yakın takipçisi bir maçı eksik Fenerbahçe'nin 7 puan önünde liderliğini sürdürdü. Süper Lig'in 25. haftasında G.Saray Türk Telekom Arena'da Gençlerbirliği'ni konuk edecek.

MAÇTAN KARELER İÇİN TIKLAYIN...


KADRODA OYNAMALAR VAR...

Teknik Direktör Fatih Terim, Eskişehirspor deplasmanına son haftalarda kullandığı ilk 11'lerden farklı bir görünüşte çıktı. Sezon başından bu yana bir türlü istenilen performansa ulaşamayan Hamit Altıntop mücadelede yedekler arasında yer alırken, Burak Yılmaz sağ kanatta görev aldı.

Sarı-kırmızılılarda Beşiktaş maçı nedeniyle aldığı 4 maç cezayı tamamlayan Brezilyalı orta saha oyuncusu Felipe Melo da ilk 11'e geri döndü.Galatasaray karşılaşmaya, Muslera, Sabri, Semih, Gökhan, Hakan, Melo, Sneijder, Selçuk, Amrabat, Burak ve Drogba 11'iyle çıktı.

İLK DAKİKALARDA SAHNE MUSLERA'NIN


Mücadeleye oldukça tutuk bir görüntüde başlayan Galatasaray, rakip yarı alana oyunu yıkmayı bir türlü başaramadı. Orta sahada çok pas hataları yapan sarı-kırmızılılar defanstan uzun toplarla Didier Drogba'yı topla buluşturmaya çalışan bir görüntü ortaya koydu.

Maça da rakip ekip olukça hızlı başladı. İlk 20 dakika içinde Alper Potuk, Diomansy Kamara ve Necati Ateş ile 3 net gol pozisyonuna giren kırmızı-siyahlı ekibin karşısına ise Fernando Muslera çıktı. Kalesinde devleşen Uruguaylı, Galatasaray'ın geriye düşmesini engelleyen isim oldu.

MAÇTAN KARELER İÇİN TIKLAYIN..


BİR DURAN TOP, GERİSİ...


İlk yarı boyunca ceza alanına girmeyi başaramayan Galatasaray'ın, ilk 45'te kaleye sadece bir şutu vardı. Zaman zaman duran toplarla etkili olmaya çalışan Terim'in Aslanları, 31. dakikada yakalanan serbest vuruş pozisyonunda maçın en tehlikeli pozisyonunu

Frikikte meşin yuvarlağın başına geçen Hollandalı yıldız Wesley Sneidjer, penaltı noktasına doğru güzel bir orta yaptı. Attığı gollerle bu sezonun flaş ismi olan Burak Yılmaz da yükselerek kaleye foğru bir vuruş yaptı. Ancak Gökhan Zan'a çarpan top, üst direğin üstüne çarparak auta gitti. Galatasaray ilk yarıda başka etkili bir pozisyon geliştiremedi.

İKİNCİ YARIDA DEĞİŞİKLİK VAR FAKAT...


İkinci devreye Albert Riera - Nordin Amrabat değişikliği ile başlayan Galatasaray aradığı 'heyecan'ı ise bulamadı. Devre boyunca ilk yarıda olduğu gibi pas hataları ve organizasyon problemleri göze çarpan sarı-kırmızılılarda oynanan futbol taraftarları tatmin etmedi.

İlerleyen dakikalarda teknik direktör Fatih Terim'in yokluğunda görevi devralan antrenör Ümit Davala'nın Aydın Yılmaz hamlesi de kar etmezken, Wesley Sneijder ve Didier Drogba'nın maç boyunca etkisiz bir performans göstermesi de sürpriz ile karşılandı.

Son dakikada ise Eskişehirspor'un üç topu direkten dönerken, kaleci Fernando Muslera adeta bu pozisyonalarda çıldırdı. Galatasaray 'kötü oyuna' rağmen, bu zorlu deplasmandan 1 puanı çıkardı.

MAÇTAN KARELER İÇİN TIKLAYIN...


MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

4. dakikada Eskişehirspor atağında Erkan'ın sol kanattan yaptığı ortada Kamara'nın vuruşunda meşin yuvarlak auta çıktı.
9. dakikada Necati'nin pasıyla hareketlenen Alper, Galatasaray ceza sahası önünde topla buluştu. Alper'in şutunda kaleci Muslera, meşin yuvarlağı kontrol etti.
11. dakikada Tello'nun sağ kanattan yaptığı ortaya ceza sahası içindeki Necati topa kafayla vurdu. Kaleci Muslera, meşin yuvarlağı parmaklarının ucuyla çeldi. Daha sonra Galatasaray savunma oyuncuları tehlikeye uzaklaştırdı.
13. dakikada Tello'nun sol taraftan Galatasaray ceza sahasına kullandığı serbest atışta, penaltı noktasındaki Necati, kafayla topa vurdu. Bu vuruşta, top kale direğinin yanından az farkla auta çıktı.
20. dakikada Necati orta sahada topla buluştu. Necati rakip ceza sahasına kadar topu sürdü. Necati, topu Kamara'ya aktardı. Kamara'nın şutunda kaleci Muslera, topu ayaklarıyla uzaklaştırdı.
31. dakikada Sneijder'in sol taraftan Eskişehirspor ceza sahası içine doğru kullandığı serbest atışta Burak, topa iyi yükseldi. Burak'ın kafa vuruşunda meşin yuvarlak kale direğinin üzerinden az farkla auta çıktı.
Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz beraberlikle sona erdi.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
47. dakikada Necati'nin yaklaşık 30 metreden attığı sert şutta meşin yuvarlak, kale direğinin yanından auta çıktı.
57. dakikada Necati çalımlarla Galatasaray ceza sahası, önüne kadar geldi. Necati'nin sert ve düzgün şutunda kaleci Muslera, meşin yuvarlağı bloke etti.
66. dakikada Erkan, topu Alper'e iletti. Alper de tekrar topu, Erkan ile buluştu. Galatasaray ceza sahası içindeki Erkan'ın volesinde meşin yuvarlak kale direğinin yanından auta çıktı.
73. dakikada Riera'nın sol kanattan Eskişehirspor ceza sahasına yaptığı ortada kaleci Boffin'in yumruklarıyla uzaklaştırdığı top, Sabri'nin önünde kaldı. Sabri'nin sert şutunda meşin yuvarlak, kale direğinin üzerinden auta çıktı.
79. dakikada Sabri'nin sağ kanattan yaptığı ortada, Eskişehirspor ceza sahasındaki Gökhan'ın kafa vuruşunda top, kaleci Boffin'de kaldı.
82. dakikada Erkan'ın sol kanattan yaptığı ortada Galatasaray ceza sahasındaki Necati, topa iyi yükseldi. Necati'nin kafa vuruşunda kaleci Muslera, meşin yuvarlağı bloke etti.
88. dakikada Erkan'ın sol kanattan yaptığı ortada Galatasaray ceza sahasındaki Nuhiu'nun kafa vuruşunda meşin yuvarlak kalenin üst direğinden döndü.
90+4. dakikada Drogba'nın Eskişehirspor kalesine yaklaşık 30 metre uzaklıktan kullandığı serbest atışta, top, kale direğinin yanından az farkla auta çıktı.

Eskişehirspor: 0 - Galatasaray: 0   

Stat: Atatürk 
Hakemler: Bülent Yıldırım, Ekrem Kan, Asım Yusuf Öz
Eskişehirspor: Boffin, Akaminko, Servet (Dk. 35 Causic), Diego, Veysel, Hürriyet, Alper, Tello, Kamara (Dk. 85 Nuhiu), Necati (Dk. 90 Özgür), Erkan 
Galatasaray: Muslera, Gökhan, Selçuk, Melo (Dk. 71 Aydın), Drogba, Sneijder, Burak, Hakan, Semih, Amrabat (Dk. 46 Riera), Sabri 
Sarı kartlar: Dk. 45+2 Alper, Dk. 51 Hürriyet, Dk. 90+2 Veysel (Eskişehirspor), Dk. 10 Sneijder, Dk. 36 Melo, Dk. 83 Riera, Dk. 90+3 Gökhan (Galatasaray)
Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları