Terim şifreleri verdi! 4-4-2'ye elveda

Galatasaray'da üst üste gelen yıldız transferler teknik direktör Fatih Terim'in planlarını da değiştirdi.

Galatasaray'da üst üste gelen yıldız transferler teknik direktör Fatih Terim'in planlarını da değiştirdi. Göreve geldiğinden beri 4-4-2 sisteminde ısrar eden kurt hoca, Wesley Sneijder ve Didier Drogba'nın transfer edilmesiyle birlikte bu sisteminden zorunlu olarak vazgeçecek.

Dörtlü defans sisteminden vazgeçmeyecek olan Fatih Terim'in geri dörtlüyü bozmaması bekleniyor. Sol bekte son zamanlarda iyi işler çıkaran Albert Riera savunmanın solunda yerini korurken, Afrika Kupası'ndan döndükten sonra da sağ bekte Eboue'nin yeri sağlam. Defansın göbeğinde ise Semih'in yanında alternatifi bulunmayan Dany görev alacak.

YABANCI BOLLUĞU HOCAYI ZORLUYOR

Geri dörtlüde bulunan üç yabancı ve kalede Muslera ile beraber 4 yabancı olduğu düşünüldüğünde kurt hocanın ilk 11'de ligdeki müsabakalarda iki yabancı daha tercih etme hakkı bulunuyor. Bu dörtlünün ilerisinde ikili orta saha kurgusu ile dizilişi sürdürecek olan Terim, burada Selçuk İnan ve Yekta Kurtuluş'u yerleştirecek. Forvet arkasında Sneijder serbest oyuncu olarak görev yaparken, kanat bölgeleri ise rotasyonun en bol olduğu bölge olacak.

FORVETLER KANADA

Didier Drogba, İmparator'un ideal 11'inde forvette yer alırken, Burak Yılmaz, Umut Bulut ve Johan Elmander Terim'in bu ideal sisteminde dönüşümlü olarak forvette ve kanatlarda oynayacaklar. Ayrıca beklerde Hakan Balta ve Sabri'yi duruma göre beklerdeki Riera ve Eboue yerine de dönüşümlü sahaya sürecek olan Terim, Nordin Amrabat ve Johan Elmander'e de yer açacak.

MELO BELİRSİZ

İmparator, yeni uygulayacağı sistemin provasını Beşiktaş derbisinin 57. dakikasında uygulayacakken Felipe Melo oyundan atılarak bu planları adeta tuzla buz etti. Yaptığı hareketten çok, oyundan çıkarken Fatih Terim'i hafifçe itmesi camiaca büyük tepki toplayan Brezilyalı konusunda verilecek karar ise merakla bekleniyor. Riera ile olan kavgası sonrasında affedilip tekrar Juventus'tan kiralanan Brezilyalı'nın bu vukuatı sonrasında, kulislerde sezon sonu için Felipe Melo'nun biletinin kesildiği sesleri yükseliyor.

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları