Terim değişmez 'Aslan' değişir

3 maçlık galibiyet serisi yakalayan takımın sırrı, 'sil baştan' kurulmuş olması.

"Ben değişmem dönüşürüm" diyen ve hücum futbolundan vazgeçmeyen Fatih Terim, 5 transferi ilk 11'e monte etti. Galatasaray ligde ve Avrupa'da çıkışa geçti.

Mayıs 2011'de dibe vuran Galatasaray, üçüncü kez göreve gelen teknik direktör Fatih Terim sayesinde hızla ayağa kalktı ve kupaları toplamaya başladı.

1996-2000 arası sarı-kırmızılıların başında şampiyonluklara ambargo koyan, başarısını UEFA Kupası ile taçlandıran Terim, geçen sezon ise ‘sil baştan' kurduğu bir kadro ile yine mutlu sona ulaştı.

TRANSFERDE NOKTA ATIŞ

Ancak İmparator'u lig şampiyonluğu kesmedi ve sezon başında hedef ‘Şampiyonlar Ligi' denildi… Bu doğrultuda Umut, Burak, Hamit, Amrabat, Dany, Cris ve Furkan transfer edildi. Fatih Terim, genç Furkan dışındaki isimleri hemen ilk 11'e monte etti ve Ekim ayını sancılı geçiren Galatasaray, değişimin meyvelerini Kasım ayında bir bir almaya başladı.

SADECE EMRE İLE YEKTA


Öyle ki Şampiyonlar Ligi'nde 10 sene sonra elde edilen deplasman zaferinin kahramanları çiçeği burnunda Aslanlar'dı. Terim'in geçen sezon transfer ettiği Muslera, Eboue, Riera ve Selçuk İnan'a Cluj galibiyetinde Dany, Cris, Hamit, Umut ve Burak eşlik etti. İlk 11'deki diğer iki isim de Fatih Terim'in eseriydi. Terim gelmeden önce formaya hasret olan Emre Çolak ile Yekta Kurtuluş, İmparator ile buldukları şansı iyi değerlendirdi ve Galatasaray üç maçlık galibiyet serisi elde etti.

YENİ KAPTAN SELÇUK İNAN

Sarı-kırmızılı kulüpteki ilk teknik direktörlük deneyiminde "Ben değişmem dönüşürüm" diyen ve hücum futbolundan hiç vazgeçmeyen Fatih Terim, Devler Arenası'nda bile bu felsefesinden ödün vermedi.

Terim'in son döneminde saha içinde en büyük yardımcısı Selçuk İnan oldu. Terim'in kaptanlık pazubandını teslim ettiği Selçuk, takımı ‘maestro' gibi yönetti, Umut ile Burak golleriyle tabelayı değiştirdi ve bu yeni Galatasaray taraftarını mest etti.

3 MAÇTIR BOŞU YOK

Kasım ayına fırtına gibi giren ve 3'te 3 yapan Galatasaray'da Selçuk İnan sazı eline aldı. 3-0'lık Kayserispor maçında Cris ve Burak'a gol attıran Selçuk, geçen hafta 3-1 kazanılan İstanbul Belediye deplasmanında ilk golü hazırladı, ikinciyi attı. Hakan Balta'nın yokluğunda takımın kaptanı olan Selçuk, Cluj maçında da verdiği harika gol pası ile Burak'ın hat-trick yapmasını sağladı.

MERSİN'DE TANTUNİ İKRAMI


Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları