Tek kol uygun adım İnönü'ye!

Pazar günkü maç öncesinde sarı kırmızılı taraftarlar, Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinde yaşanan kaos ortamının tekrarlanmaması için İnönü Stadı’nın eski açık tribününe tek sıra halinde alınacak.

Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında 20 Kasım Pazar günü Beşiktaş ile Galatasaray arasında Fi-Yapı İnönü Stadı'nda yapılacak derbi maç öncesi, İl Spor Güvenlik Kurulu harekete geçti. İstanbul Vali Yardımcısı Celaleddin Yüksel başkanlığında, kulüp yetkilileri ile yapılan toplantıdan önemli kararlar çıktı. Bu kararlara gerekçe olaraksa, 27 Ekim'de yine İnönü'de oynanan, Beşiktaş-Fenerbahçe maçında sarı lacivertli taraftarların çıkardığı olaylar gösterildi.

Stada teker teker alınacaklar

İl Spor Güvenlik Kurulu'nun gerçekleştirdiği toplantı sonrası, alınan başlıca kararlar ise şöyle;

1-Galatasaray taraftarları, İnönü Stadı'nın eski açık tribününe 'tek sıra' halinde getirilecek ve tribüne olaysız bir biçimde girmeleri sağlanacak.
2-Statta 2 bin 735 güvenlik görevlisi kuş uçurtmayacak. Bu rakam 27 Ekim'deki Beşiktaş-Fenerbahçe karşılaşmasına 2 bin 675'ti.
3-Tedbirler maç başlamadan 4 saat önce alınacak. 19.00'daki maç için hazırlıklar 15.00'te başlayacak.

KAPIDAKİ YIĞILMA ÖNLENİR

Konuyla ilgili açıklama yapan Beşiktaş Yöneticisi Orhan Saka, Fenerbahçe maçında yaşananlar nedeniyle  misafir tribün kapısını sağlamlaştırdıklarını kaydederken, “Ayrıca, bu kapıda  yığılmalar önlenecek. Taraftarlar tek sıra haline turnikelere getirilecek.  Taraftarlar uzun kuyruklar oluşturabilir ancak bu şekilde yığılma sıkıntısı  olmayacak” ifadelerini kullandı.

27 Ekim'de oynanan ve 2-2 biten Beşiktaş-F.Bahçe derbisinin 4. dakikasında sarı lacivertli taraftarların çıkardığı olaylar, 20 Kasım'daki Galatasaray derbisinde tekrarlanmayacak.
Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları